– Jeg er imponert over at så mange har kommet hit for å se seg rundt. Det er vi glade for. Vi vil jo være en viktig arena i lokalsamfunnet, sier Kristel Buan Linset.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre ordfører Ingrid Aune (Ap) og rektor Kristel Buan Linset talte til de frammøtte tirsdag. Foto: Anders Fossum

Rektoren ved Hommelvik ungdomsskole hadde ikke den fulle oversikten, men anslo at mellom 300 og 400 personer tok turen da Malvik kommune arrangerte offisiell åpning av skolen og det samlokaliserte biblioteket tirsdag ettermiddag.

Saken fortsetter under bildet.

Flere hundre personer fant veien til åpninga av nye Hommelvik ungdomsskole tirsdag. Foto: Anders Fossum

Det 6.000 kvadratmeter store bygget ble ferdigstilt og tatt i bruk 30. januar. Tirsdag var det rigget til høytidelig feiring. Det er det god grunn til.

Store endringer

– Den nye skolen er mye større og finere enn den gamle. Lufta er bedre og fargene er lyse og innbydende. Dette er noe helt annet, sier Birktanit Mehari.

Saken fortsetter under bildet.

Elevene fra 10. trinn hadde ansvaret for kiosk og bevertning. Fra venstre Aurora Maria Olsen og Marit Børset. Foto: Anders Fossum

15-åringen og tre klassevenninner møter Bladet ved lapskausgryta i amfiet. Elevene fra 10. trinn hadde ansvaret for bevertninga og stortrives i nye omgivelser.

– Nå gleder vi oss til å gå på skolen igjen, sier Lene Josie Johnsen.

Trist

Kvartetten har bare noen få måneder igjen av grunnskoleløpet og innrømmer at de synes det blir leit å forlate det nye praktbygget.

– Det blir litt trist, men vi fikk i alle fall oppleve den nye skolen før vi begynte på videregående, sier Birktanit Mehari.

Som dag og natt

De aller fleste av skolens 278 elever var til stede under markeringa. Det fem timer lange arrangementet ble innledet allerede klokka 15 – med spesielt inviterte gjester fra kommune og entreprenør. Etter en time med blant annet snorklipp og taler fra rektor og ordfører ble dørene åpnet for lokalbefolkninga.

87 år gamle Harald Olufsen fra Hommelvik var mektig imponert over resultatet.

– Dette ser veldig bra ut. Det blir som dag og natt sammenlignet med tida mi på skolen, sier Olufsen og minnes årene i det gamle gråbygget med frøken Gjervan bak kateteret.

– Da krigen brøt ut overtok tyskerne bygget og undervisninga ble flyttet inn på bedehuset. Ungene i parallellklassen fikk lokaler i det gamle aldershjemmet på Nesset i Hommelvik, forteller Olufsen.

Eiendomsskatt

Hommelvikingen er bosatt bare et steinkast unna den nye skolen og deltok på åpningsfesten sammen med slektningen Bjørn Kristian Brandslet.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre Bjørn Kristian Brandslet og Harald Olufsen tok en kopp kaffe under åpningsfesten. Foto: Anders Fossum

– Det ser fint ut her. Vi fikk et bra resultat av eiendomsskatten. Nå får vi tro de blir like heldige på Vikhammer, sier Brandslet og smiler.

Den nye skolen har kapasitet til å huse 400 elever og er og er romslig sammenlignet med den gamle.

Bygningsmassen fra 1968 er i ferd med å rives og i løpet av sommeren skal et helt nytt uteområde stå klart. Ikke rart rektor Kristel Linset smilte fra øre til øre under mandagens velfortjente feiring.

Joralf Halgunset leste dikt på scenen i biblioteket. Foto: Anders Fossum