Stjørdalingen har jobbet tett sammen med Sylvi Listhaug helt til hun gikk av som justisminister 20. mars i år.

Rådgiver Espen teigen var den som fysisk hadde skrevet og lagt ut facebook-meldingen der Listhaug anklaget Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. Facebook-meldingen var i ferd med å skape regjeringskrise og fem dager med massiv politisk kritikk i Stortinget: Sylvi listhaug løste krisen ved å trekke seg.

Dermed mistet også rådgiver Espen Teigen jobben.

Flere jobbtilbud

De siste ukene har Espen Teigen hatt ferie.

– Jeg har vært både hjemme i Stjørdal og på besøk hos min bror Ola Morten som er rådmann i Hadsel kommune i Nordland, sier Espen Teigen.

Espen Teigen har også brukt tida på å vurdere og bestemme seg for hva han skal gjøre framover.

– Jeg har vært i den heldige situasjonen at jeg har hatt mange jobbtilbud, sier Teigen.

Omsorgspolitikk

Han valgte å fortsette med politikk for Fremskrittspartiet. Nå blir han rådgiver for Stortingsgruppa. Stjørdalingen skal jobbe med omsorgssaker og sosiale medier.

– Jeg skal jobbe tett sammen med Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud. Begge er politikere og personer jeg har veldig stor sans for, sier Espen Teigen.

Rådgiveren håper det også blir mulighet til å besøke hjembyen i embeds medfør. Stjørdal er blant pionerkommunene som deltar i prøveprosjektet med statlig finansiering av omsorgstjenestene. Det var Fremskrittspartiet som tok initiativet til prøveprosjektet. Det såkalte SIO-prosjektet gir Stjørdal hundre millioner kroner i «ekstrainntekt» over tre år. Ekstrapengene er med og skaper grunnlag for flere nysatsinger i eldreomsorgen.

– Det er veldig trivelig å registrere at Stjørdal har så god nytte av prøveprosjektet. Men det viktigste er at omsorgstjenestene blir gode for brukerne, sier Espen Teigen.

Broiler?

Stjørdalingen ser fram til å kunne jobbe med omsorgssaker framover.

– Du har ikke jobbet med annet enn politikk. Er du en av broilerne?

– He-he. Slike karakteristikker overlater jeg til andre, ler Espen Teigen.

Han legger ikke skjul på sin store interesse. Teigen karakteriserer seg selv som et politisk menneske. Han sier seg derfor veldig glad for å få fortsette med politikk på heltid.

– Jeg hadde flere tilbud. Jobben som rådgiver for stortingsgruppa er midt i blinken for et samfunnsengasjert menneske som meg, sier Teigen.

Han var elev ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal da han i 2011 ble kalt til Oslo som valgkampsekretær for Fremskrittspartiet. Senere ble han generalsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom og spesialrådgiver for Fremskrittspartiets generalsekretær og stabssjef Finn Holm.

I 2016 ble Espen Teigen politisk rådgiver for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Han fulgte med som rådgiver da Listhaug ble justis- og beredskapsminister.

Han var vararepresentant til kommunestyret i Stjørdal og medlem av kontrollkomiteen 2011–2015. Under stortingsvalget i fjor høst var Teigen Fremskrittspartiets førstekandidat i Nord-Trøndelag.

Flytter til Oslo

Teigen flytter nå fra Stjørdal til ny leilighet på Sørenga i Oslo. I disse dager har Espen Teigen fått flyttelasset sørover og er i ferd med å installere seg i Oslo.

– Det blir greiest slik når arbeidsplassen blir Stortinget, sier han.