Skatvalskvinnen er leder i Senterungdommen. Hun understreker at den upassende meldingen til Liv Signe Navarsete er noe hun tar svært alvorlig.

– Jeg opplever også at hele partiet gjør det. Vi står samlet. Ingen skal oppleve noe slikt verken innad i partiet eller utad for den del, sier Ada Johanna Arnstad til Bladet.

Skadende for omdømmet

Det var en lørdagsnatt i februar 2016 at tikket det inn en melding på Liv Signe Navarsetes Messenger-konto. Den lød som følger: «Vi har lyst på fitta di». Til sammen ti menn var til stede på den mye omtalte hytteturen på Storlien. Åtte av de ti har sentrale verv i Senterpartiet. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for meldingen.

– Nå forventer jeg at den eller de som har sendt meldingen står fram og ber om unnskyldning. Vedkommende trenger ikke gjøre det i medienes søkelys, men unnskyldningen må adresseres til både Liv Signe Navarsete og generalsekretær Knut M. Olsen. Nå er det viktig at saken får en løsning, sier Arnstad.

Hun mener en slik sak er skadende for omdømmet til partiet.

– Det er ikke bra. Vi må sørge for å forebygge trakassering og overgrep. Jeg opplever at vi har, på lik linje med andre parti og deler av samfunnet, vært for dårlig på å håndtere varsel. Vi har arbeidet hardt i vinter for å bli bedre, sier Ada Johanna Arnstad.

– På riktig vei

– Jobbes det godt nok med problematikken nå?

– Vi har ikke vært god nok tidligere, og vi kan sikkert bli bedre også. Men jeg føler vi er på riktig vei.