Preato Capital har gjennom selskapet SSNG Holding AB kjøpt Mersalg Gruppen.

Det opplyser administrerende direktør Frode B. Hansen overfor Bladet onsdag.

– Vi mener at vi har det beste konseptet for det norske markedet i dag, men har sett at det er behov for én nordisk løsning. Mersalg har i dag flere internasjonale oppdragsgivere og en del av disse ønsker ett kontaktpunkt på nordisk nivå. Vi har vurdert å etablere oss i Sverige og Danmark, men det vet vi er vanskelig. Det finnes en del konkurrenter som har forsøkt, men det viser seg å være ekstremt tid- og kostnadskrevende, sier Hansen til Bladet.

Ingen følger for ansatte

Han understreker at oppkjøpet ikke vil få konsekvenser for de ansatte.

– De nye eierne har ingen planer om å endre på noe. Mersalg skal eksistere som før. Kontorene skal fortsatt være på Svebergtunet og alle de 15 arbeidsplassene i Malvik består. Konseptet er vellykket og skal ikke røres, sier Hansen.

500 ansatte

SSNG Holding er gjennom de heleide datterselskapene Sales Support og Tage Lindblom en nordisk leverandør av salgstjenester og produkter til dagligvarehandelen, servicehandelen og storkjøkkenmarkedet. Konsernet har 500 ansatte og omsatte for cirka 800 millioner svenske kroner i 2017.

– Dette gir oss et fantastisk grunnlag for å videreutvikle vår virksomhet og fremfor alt forbedre vår mulighet til å møte våre kunders behov på nordisk basis, sier Hansen.

Tre eiere

Mersalg Gruppen ble grunnlagt i 1994 av hommelvikingen Ivar Fjellseth og har cirka 260 medarbeidere over hele Norge. Selskapet tilbyr i hovedsak salgstjenester, merchandising og butikkdemonstrasjoner for merkevarer til norsk dagligvare- og faghandel.

– Overtagelsen av Mersalg Gruppen er en viktig del av vår ekspansjonsstrategi for å skape en ledende nordisk aktør med sterkt markedsnærvær i alle nordiske land. Etter overtagelsen har vi en ledende og heldekkende løsning for våre kunder i ett eller flere nordiske land, sier administrerende direktør Magnus von Schoultz i Preato Capital.

Blir med videre

Ivar Fjellseth var majoritetseier med 52 prosent av aksjene i Mersalg Gruppen. Abra Norge AS eide 40 prosent og Frode Hansen 8 prosent. Sistnevnte vil fortsette som administrerende direktør på Sveberg og vil være med på eiersiden i morsselskapet.

Gründeren gir seg

Ivar Fjellseth har fratrådt som styreleder i selskapet og trekker seg nå tilbake.

– Som gründer ser jeg at tidspunktet er riktig for Mersalg Gruppen til å ta neste steg i utviklingen. Jeg er glad og trygg på å overlevere bedriften til en ny eier med samme verdigrunnlag, og som samtidig skaper en meget god strategisk løsning for Mersalg, ivaretar våre ansatte og kunder og kan videreutvikle virksomheten sier Fjellseth i en pressemelding.