– Dette må ha vært gjort med vilje og hensikt. Vi er selvfølgelig ikke glad for det. Klubbhuset vårt er et hus med mye verdi og historie og det er mye som kan gå tapt, sier Pål Malvik.

Han er leder i Malvik jeger- og fiskerforening. Mandag morgen oppdaget medlemmer at klubbhuset på Øya i Hommelvik ble forsøkt påtent.

Betenkt

– Det lå brent papp helt inntil muren på den ene veggen, og det var en halvmeter opp til tømmerkassen. Her er det ikke snakk om bålbrenning eller noe slikt. Vi ser alvorlig på det som har skjedd, sier Malvik til Bladet.

Hver mandag formiddag er det mulig å møte opp i klubbhuset for å ta seg en kaffekopp, og på torsdager er det klubbkvelder på samme sted. Pål Malvik mener forsøket på ildspåsettelse må ha skjedd en gang mellom torsdag kveld i forrige uke og fram til mandag morgen denne uka.

– Det er fortvilende at slike ting kan skje. Jeg må si at jeg blir betenkt. Årsaken til at noen vil ødelegge for oss er vanskelig å forstå, forteller Malvik.

Anmeldt til politiet

Forholdet er anmeldt. Politioverbetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor opplyser at det er satt i gang etterforskning.

– Vi registrerer at dette er et lignende tilfelle som vi har hatt mange av i Stjørdal sentrum i senere tid, men det er for tidlig å konkludere om det har noen sammenheng, sier Gjølmesli.

Etter en rekke hærverk, branntilløp og branner i Stjørdal den siste drøye måneden, har politiet tatt ekstra grep. Flere patruljer kommer til å frekventere i mye større grad i ungdomsmiljøene i tiden som kommer.

Politiet vil også sende hjem alle mindreårige som driver rundt på offentlig sted etter klokka 22 i Stjørdal sentrum. Gjølmesli viser til politilovens paragraf 13 og legger til at politiet kan gripe inn overfor ungdom helt opp til 18 år.

Vurderer vakter

Pål Malvik i Malvik jeger- og fiskerforening håper at ordensmakten finner ut hvem som står bak. Han forteller at de nå må vurdere å sette opp vakter for å passe på hva som skjer rundt klubbhuset.

– Det er iallfall helt klart at vi må følge med mer. Det er mange som ferdes i nærheten av klubbhuset vårt, og jeg oppfordrer alle til å følge med når de for eksempel er ute og går tur. Hvis de ser noe mistenkelig må de ikke nøle med å varsle, sier Malvik.