Politiet fikk melding om forsøk på ildspåsettelse i en barnehage i Skolegata i Stjørdal sentrum onsdag ettermiddag. Ordensmakten ble varslet klokka 14.44.

– Det lå papir langs den ene veggen som var tent på, men det var ingen skader på veggen. Det ble funnet rester av det påtente papiret, sier politioverbetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor.

Fått mange tips

Gjølmesli setter denne hendelsen i sammenheng med det som har foregått i sentrumsområdet den siste måneden.

– Barnehagen ligger i kjerneområdet, og vi etterforsker saken. Forholdet er anmeldt, sier han.

Etter en rekke hærverk, branntilløp og branner i Stjørdal den siste drøye måneden, har politiet tatt ekstra grep. Flere patruljer kommer til å frekventere i mye større grad i ungdomsmiljøene i tiden som kommer.

Det jobbes iherdig med etterforskningen i hver enkelt hendelse. Politiet har nå 14 navn på ungdommer som de skal sjekke nærmere. Alle er i alderen 12–16 år.

– Vi har fått en del tips fra forskjellig hold etter at vi gikk ut med budskapet vårt. Noen av dem er veldig interessante og er knyttet til de enkelte episodene vi har hatt, forteller Gjølmesli.

Sender hjem mindreårige

Politiet vil også sende hjem alle mindreårige som driver rundt på offentlig sted etter klokka 22 i Stjørdal sentrum. Gjølmesli viser til politilovens paragraf 13 og legger til at politiet kan gripe inn overfor ungdom helt opp til 18 år.

– Vi har to klare mål med apparatet vi har satt i gang. Det ene er å oppklare de konkrete hendelsene, mens det andre er å få foreldrene mer på banen. De må ta seg en prat med ungdommene sine om hva de holder på med, understreker han.