Entreprenøren Hent har vunnet konkurransen om bygging av nye Hegra skole. Prislapp på nyskolen er på 125 millioner kroner.

– Her velger Stjørdal kommune samme framgangsmåte som ved utbygginga av helsehuset i sentrum, en samspillsmodell. Det vil si at kommunen og entreprenøren nå setter seg ned sammen, i den hensikt å optimalisere prosjektet innenfor den rammen på 125 millioner kroner kommunestyret har bevilget til prosjektet nye Hegra skole, sier bjørn Bremseth, eiendomssjefen i Stjørdal kommune.

Høsten 2020

Det var fire entreprenører som konkurrerte om dette byggeprosjektet. Veidekke, som nylig fikk byggeoppdraget på Helsehuset og de 76 boligene på Fosslia i Stjørdal, var blant de fire, men nådde ikke opp i konkurransen.

Bremseth forteller at nå skal prosjektet nærmere utvikles i samarbeid mellom byggherre (kommunen) og entreprenøren HENT, og først våren 2019 forventes byggestart på tomta rett nord for ungdomsskolen og kunstgressbanen i Hegra. Denne tomta er under sikring, terrenget øst for skolen taes ned, store mengder masse kjøres bort, det ble påvist kvikkleire øst for skoletomta.

– Det arbeidet vi nå står foran med å optimalisere prosjektet innenfor rammen regner vi med å være ferdige med slik at det blir en byggestart våren 2019. Da forventer vi at den nye Hegra skole vil være klar for å ta imot elever og lærere ved skolestart høsten 2020, sier Bremseth.

Skyting

I kjelleren ved dagens Hegra barneskole, er det skytebane, bane for rifle og pistol. Bremseth sier det lokale skytterlaget i Hegra har søkt om det samme i nye Hegra skole, i kjelleren.