Det forteller fagleder Kjellrun Sporild ved Malvik videregående skole.

Har du strøket til eksamen eller ikke bestått fagene matematikk, naturfag eller kroppsøving på yrkesfag, er Sommerskolen i Trøndelag en mulighet, i år igjen. Det er gratis, fylkeskommunen betaler.

10 dager intensivopplæring

Sommerskolen er en intensiv opplæring over 10 dager med påfølgende eksamen ved Tiller videregående skole.

– Jeg må innrømme at jeg var veldig skeptisk da tilbudet kom, og jeg hørte om det for fire-fem år siden. Vil noen gå skole om sommeren da? tenkte jeg. Men etter hvert har elevene god kjennskap til tilbudet, og de er veldig positive, sier Sporild.

Det er undervisning fra ni til tre om dagene, og før lunsj er det lagt inn en lett, fysisk aktivitet.

Eksamensresultatene kan medregnes i andreinntaket ved søknad til videregående opplæring, og kan få betydning for hvilke fag du kan konkurrere deg inn på kommende skoleår. Bestått eksamen kan også bety ny mulighet til å bestå videregående. Fristen for å søke er 22. juni.

Matte, naturfag og kroppsøving

– Hvis du går yrkesfag og stryker i et fag får du ikke tatt fagprøven. Matte og naturfag er avsluttende fag på VG1 yrkesfag. Erfaringen er at dette er vanskelige fag. Det er også en del som mangler karakter i kroppsøving på VG2, forteller Sporild.

– Hvor mange benytter denne muligheten til intensivkurs?

– Vi har hatt en to - tre elever herfra hvert år, og vi har kjempegod erfaring med det. Alle elevene våre har bestått. Det er også noen eksempler på sterk forbedring av karakteren. Men ikke alle takker ja til tilbudet, og det er dumt. Det kan være tyngre å ta opp fag igjen til høsten.