Bladets leder

«Prins Tamino fikk en tryllefløyte som kan endre menneskers følelser. Det er det ingen tvil om at kultur også kan»

Les Bladets leder om Tryllefløyten.

Det er ikke bare stykket og framføringen i seg selv som imponerer. Men den ufattelige innsatsen som både profesjonelle, amatører og ikke minst frivillige i operamiljøet legger ned for å få et slikt arrangement på beina, skriver redaktør Linn K. Yttervik i Bladets leder, lørdag  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Torsdag kveld trommet 130 aktører sammen til Opera Trøndelag og regissør Ronald Rørviks versjon av Tryllefløyten foran en fullsatt sal i Kimen kulturhus. Etter stor sukess med fjorårets Carmen er det duket for en gjentakelse av suksessen når en ny kjent opera står på programmet. Det er ganske utrolig at musikk som hadde sin urfremføring i 1791 fortsatt er aktuell i et kulturhus i Stjørdal i 2018 - omlag 230 år senere.