– En taktekker jobbet med å tette en vannlekkasje. Han brukte gassbrenner for å få takpappen til å feste seg, og i den forbindelse skal det ha oppstått glør og røyk, sier politioverbetjent Nina Kristensen ved Stjørdal lensmannskontor.

Det var litt før klokka 11 lørdag formiddag at politiet fikk melding om røykutvikling og brann på taket i Domus-bygget i Stjørdal sentrum. Alle nødetatene rykket ut til stedet.

Pulverapparat

Kristensen forteller at arbeiderne på taket satte i gang slukking med et pulverapparat før brannvesenet ankom. Brannmannskapene fikk raskt kontroll på situasjonen.

Saken fortsetter under bildet

Brannvesenet rykket ut med flere enheter. I tillegg var både politi og ambulanse på brannstedet i Kjøpmannsgata. Foto: Anders Fossum

Satt og drakk kaffe

Det befant seg mye folk inne i bygget da brannalarmen ble utløst rundt klokka elleve. Alle skal nå være ute og evakueringen gikk rolig for seg, ifølge vitner på stedet.

Anne Marie Ottem satt på en kafé i næringsbygget da brannalarmen gikk.

Saken fortsetter under bildet.

Anne Mari Ottem kjente litt røyklukt da brannalarmen gikk. Foto: Anders Fossum

- Vi fikk da beskjed om at vi måtte forlate bygget. Vi kjente litt røyklukt, men folk var rolige, forteller Ottem.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen. Eiendomssjef i Coop Midt-Norge, Therese Karlsen, opplyser at det heller ikke er snakk om store materielle skader.

– Brannvesenet fjernet litt taktro rundt brannstedet for å forsikre seg om at alt var slukket, sier hun.

Henlegges

Politioverbetjent Nina Kristensen sier saken er ferdigstilt fra politiets side.

– Vi mener at det ikke har skjedd noe straffbart og foreslår at saken henlegges, sier hun.