Malvikstien mellom Muruvik og Hommelvik har blitt et yndet turmål og snart blir det også et skikkelig toalett i Muruvik.

Kultursjef Arve Renå ser frem til at kommunen kan tilby skikkelige toaletter til brukerne av det populære turmålet. Fram til nå har eneste mulighet for trengende å bruke et heller skralt avtrede ute på Flatholman. Håpet var at det nye toalettet skulle stå ferdig til våren men ferdigstillelsen har blitt utsatt på grunn av noen reklamasjoner på bygget. Toalettet bygges sammen med en pumpestasjon og Sturla Jakobsen i Malvik kommune forteller at de ikke er så langt unna en åpning.

Til sommeren

– Målet er å få det åpnet til sommerferien. Dette er et offentlig toalett og det må brukes materialer som tåler hard bruk. Derfor har vi bestilt benker i stål, som ikke er levert ennå. Det gjenstår også en del elektriske installasjoner i pumpehuset som må gjøres ferdig før publikum får tilgang til fasilitetene, forteller Jakobsen.

I begge ender

Det er også planlagt et toalett på den andre siden av Malvikstien, lokalisert ved renseanlegget som skal bygges på Nygården.

– Det vil bli et veldig bra tilbud for alle som bruker dette område til å komme seg ut i friluft. Vi har fått til en populær utfartstrasé her og det er naturlig å legge til rette med gode fasiliteter til alle brukerne, sier kultursjef Arve Renå.