En mann i 30-årene av utenlandsk opprinnelse må svare for en tiltale med sju punkter i Inntrøndelag tingrett.

Asylsøkeren var bosatt ved Nustadbo mottak i Meråker da forholdene skal ha skjedd. Ifølge dokumentene fra retten stakk han i januar 2017 av med en bil som tilhørte mottaket, men ble pågrepet av politiet kort tid etter.

Skremte kunder

Han er i tillegg tiltalt for flere tilfeller av skremmende oppførsel og ordensforstyrrelse. Blant annet skal han en februarmorgen i fjor ha gått inn på en bensinstasjon i bygda med knyttede never og ropt. Han skal også ved en anledning ha opptrådt truende mot kunder ved å slå, rope og sparke mot dem.

Spylte med brannslange

En dag i samme tidsrom brukte han brannslangen til å spyle vann inne på rommet sitt ved Nustadbo. Det førte til at det rant vann ned i underetasjen. I tillegg skal han ha kastet stoler og inventar ut inngangspartiet på mottaket. Mannen er for dette tiltalt etter straffelovens paragraf 351 som omhandler skadeverk. Påtalemyndigheten varsler i tiltalebeslutninga at det tas forbehold om å legge ned påstand om erstatning til fornærmede.

Ufin i munnen

Under et avhør i en av de nevnte sakene skal mannen også ha forulempet en politistudent verbalt. Han skal i tillegg ha opptrådt utagerende overfor politiet ved å sparke i en cellebil.