Lørdag feiret jubilanten sine 100 år med en storslått konsert i Kimen.

Leder for korpset, Cathrine Ydstines, er storfornøyd etter jubileumskonserten som var planlagt som det store høydepunktet for jubileumsfeiringa. I overkant av 200 tilhørere fikk med seg konserten.

– Alt gikk helt som vi hadde planlagt. Både rytmemessig og ellers. Vi er fornøyd med det vi leverte, og fikk mye positiv respons også, sier Ydstines.

Har satt preg

Lånke musikkforening fikk ny dirigent i fjor.

– Sondre Mikalsen er en veldig flink dirigent, og han har allerede satt sitt preg på korpset. Et av høydepunktene under hans ledelse lørdag var «Showdown for Band». Et annet høydepunkt var framføringen av jubileumssangen «Jubi100», laget av et av korpsmedlemmene for anledningen, Per Olav Berg. Sangen er tilegnet våre støtte-spillere som har hjulpet oss opp gjennom mange år, forteller Ydstines.

Ekstranummer

Det var elleve nummer på konsertprogrammet, og da publikum ønsket mer, var det selvsagt øvd inn et par ekstranummer.

Korpsmedlemmene og inviterte gjester fortsatte feiringen på Trudvang etter konserten. Der var det stelt i stand til festbankett slik at korpset kunne feire seg selv. Ydstines forteller om en veldig fin middag med taler, stjerne- og medaljeutdelinger og underholdning.

Under den strålende konserten lørdag var det Odd Petter Haugseth som geleidet publikum gjennom programmet som konfransier.

Lånke Musikkforening feiret sine 100 år med vakker konsert i Kimen lørdag. Foto: Privat

Varaordfører Odd Hermod Sandvik og kultursjef Jarle Førde takket fra Stjørdal kommune, mens Kolbjørn Geving overrakte en gave på 10.000 kroner fra Lånke kultur til kveldens jubilant.

Gjensyn på Tønsåsen

Korpset gir seg ikke med dette. Det er mye igjen av jubileumsåret. Neste opptreden blir under åpningen av VM i Rally. Over sommeren, 2. september skal korpset gjenskape et gammelt arrangement på Tønsåsen.

– Vi har kalt arrangementet «Kuler og krutt», og vi har med de samme karene som var med i «artilleriet» forrige gang, sier Ydstines og legger til at det er planlagt korpstur til Gdansk, korpstreff og annet, før jubileumsåret avrundes med Lånke Musikkforenings tradisjonelle adventskonsert i Lånke kirke i desember.

Lånke Musikkforening feiret sine 100 år med vakker konsert i Kimen lørdag. Foto: Privat