Stjørdalingene stilte ut kunst under helgas regionfestival i Grong og fikk den gledelige beskjeden på arrangementets siste dag.

- Scenedeltakerne får vite hvem som går videre i slutten av denne uka eller tidlig i neste uke, opplyser UKM-kontakt i Stjørdal kommune, Mette Hermstad.

Landsfestivalen går av stabelen i Olavshallen i Trondheim 25.–29. juni.

Mange fra Stjørdal

Til sammen 17 deltakere fordelt på åtte innslag reiste fra Stjørdal til Grong for å opptre i nye Kuben kulturhus sist helg.

– Det er kjempeartig at så mange får anledning til å vise seg fram, sier Hermstad.

Fra Meråker dro en delegasjon på hele 19 elever til Grong denne helga. Kulturskolerektor og UKM-kontakt Knut Dolva hadde med seg et reisefølge bestående av hele 17 musikere og to kunstnere.

Meråkerband fikk pris

Bandet Ælgligan fra fjellbygda fikk sågar en pris underveis. Den såkalte Gransangerprisen ble delt ut på vegne av Grong Sparebank under regionfestivalen. Prisen gikk til et innslag eller en installasjon som spesielt kommuniserer tilknytning til aktørenes hjemplass.

– Prisen går til noen som kommer fra en kommune som gjennom mange år har hatt høy kvalitet på sine innslag i UKM. Aktørene bevarer heimplassens gamle musikktradisjoner – men samtidig videreutvikler de dem og gjør dem utrolig levende, heter det i begrunnelsen fra juryen.

Høyt nivå

Knut Dolva forteller om ei vellykket helg med høyt nivå på deltakerne.

Juniorkompaniet fra Stjørdal sto på scenen i Grong. Dansegruppa består av sju jenter på 15 år.

– Vi er kjempefornøyde med våre sceneopptreden. Det var en veldig fin festival. Litt langt unna Meråker, men arrangementet var bra. Det var nærhet til alle scener og et helt nytt og flott kulturhus, sier Dolva.

Hedda Yldau Boschma. Foto: Privat
Tony Juliussen Kvaal ble sendt videre i UKM. Foto: privat