Herdis Opdal (83) startet med seniordans i Stjørdal sammen med Oddrun Kvam (77) for 20 år siden. Begge to var på plass da Seniordansen i Stjørdal markerte at den har holdt på i 20 år.

Hardis Opdal forteller om sitt møte med seniordansen:

– Jeg jobbet i fylkeskommunen, der fylkesskolesjefen en gang inviterte alle på kurs. Der ble vi undervist i seniordans. Jeg ble så tent på dette at jeg sa til meg selv: «Når jeg blir pensjonist, skal jeg starte med seniordans», sier 83-åringen som fortsatt er spenstig og lett på foten.

Midt-Norge

Sammen har Oddrun og Hardis vært med på å spre seniordansens glade budskap i hele Midt-Norge, både i Meråker og Mostadmark, på Frosta og Levanger, på Vikhamar, i Selbu og Tydal, for å nevne noen steder. Da de to startet opp, fantes det nemlig ingen andre grupper i Midt-Norge.

– Fra Seniordansen sentralt fikk vi i oppgave å spre dansen. Det har vi lyktes med! fastslår de to.

Egen form

Ifølge dagens leder Bodil Østerås er seniordans en egen danseform.

– Den er basert på andre danseformer, som folkedans, gammeldans og klassisk dans. Den er veldig strukturert med faste trinn og turer. Alt må læres og innstuderes, forteller hun.

– Vi samles på Kimen for å danse to timer hver mandag. Når vi danser, skifter deltakerne partner hele tiden, slik at alle får danse, understreker Bodil Østerås.

I dag har seniordansen i Stjørdal rundt 30 medlemmer. Bodil Østerås legger ikke skjul på at de sliter med å vanskelig å rekruttere nye medlemmer.

– De fleste er i 70-årene. Vi har også med oss en god del i 60-årene, og også noen som er over 80. Men vi sliter med oppslutningen, og derfor satser vi på nyere danseformer som swing for å få med oss noen flere «yngre», sier Bodil Østerås, leder for Seniordansen i Stjørdal.