– Planen som nå legges ut «tegner» en by for framtida. Det vil si en by for folk flest. Vi legger opp til en bykjerne som er vennlig for folk å være i. Det betyr både det å bo i bykjernen, og det å handle her og å gå ute i bye. Byen skal være lett å komme fram i for gående, sier Falck Anderssen som er medlem av plankomiteen.

Og fortsetter:

– Jeg snakker også om en åpning i planen for forskjellige typer bygg, mer fleksibilitet og spennende arkitektur. Siktemålet er en by for alle å trives i, sier høyrepolitikeren.

Denne trivselen skal politikerne ta vare på uavhengig av årstida.

– Vi skal ha undervarme i gater og arealer der folket ferdes. Det skal være enkelt i bykjernen å komme seg fram også uavhengig av årstid, sier Anderssen.

Han tenker også på de som har lyst til å sette seg ned i bykjernen under åpen himmel en kald høstdag, eller midt på vinteren.

– Vi skal ha varme i benkene, sier Anderssen.

Under bakken

Han er tydelig fornøyd med at alle partiene nå står bak vedtaket om at planen nå legges ut for høring, Selv står han bak en omfattende og ny idee i planen.

– Jeg vil ikke si noe om hva som er viktig eller mindre viktig i forslaget. Men planen legges nå ut med forslag om nedkjøringsrampe for kjellerparkering ved det sørvestre hjørnet på Torget for trafikken som kommer fra E14 og trafikken østover Kjøpmannsgata og mot Torget. Det er viktig å få denne trafikken snarest mulig under bakken og Torget, og planen legges nå ut med dette forslaget, sier Anderssen.

LES OGSÅ: Litt uenige om parkering og trafikk

Denne nedkjøringsrampa kan om ønskelig mate biler inn under Torget, dersom det graves ut for kjellerparkering her.

– Rampa kan også forsyne biltrafikk til p–kjeller på vestsida av Stokkmovegen, Johnsenkafeen og tidligere brannstasjonstomta. Under bakken kan det også lages åpning for p–arealet under Torgkvartalet og Kimen, sier Anderssen.

For alle årstider

– Vi tegner en bykjerne for framtida, og for alle årstider. Også med tanke på en trygg by, med varme alle steder der folk sykler og går, sier han.

LES OGSÅ: Slik vil Ap utvikle sentrum

Han nevner også det er tegnet en tredje mulighet for å komme opp fra P–kjelleren, på vestsida av Stokkmovegen, utenfor Johnsenkafeen, og da lagt slik at trafikken enten kan kjøre mot E 14 eller ned Kjøpmannsgata, vestover.

– Forventer du nå et enstemmig vedtak om planforslaget?

– Det er politisk enighet om å legge ut planen slik jeg her har referert noe av. Arbeiderpartiet har diskutert nedkjøringsrampa ved Torget, og her må vi avvente en konklusjon. Uansett, vi lager nå en svært viktig plan for en bykjerne som fungerer, en by å trives i, en bykjerne for de myke trafikantene og en by for framtida, sier Geir Falck Anderssen.