Berit Tollefsen, ansatte og hjelpere er klar til nyåpning i lokalene til sin forrige arbeidsplass i dag.

Lånke gartneri gjenoppstår som «Blomsterpryd AS», etter å ha vært stengt siden jul, og stengt enda en periode før den tid i forbindelse med konkurs.

Drevet fram selv

– Vi begynte med småblomster i februar. Vi er veldig store på stemor i alle varianter. Vi har geranium, margeritter, rufina, ringblomster og mye mer, forteller Berit Tollefsen.

Pusset opp

De har pusset opp butikken, malt og innredet i litt mer spreke farger.

– Vi har masse krukker og fint tilbehør, forteller Tollefsen.

Planen er å drive på samme måte som før, med egenproduserte blomster spedd på med innkjøpt, forteller hun.

Sterk konkurranse

Gartneriet på Lånke merker konkurransen fra stadig flere tilbydere.

Berit Tollefsen er gartnerutdannet og har jobbet lenge i gartneriet på Lånke. Hun startet "Blomsterfryd" for å fortsette driften. Foto: Line Metgte Funnøy

– Man får kjøpt blomster over alt i dag. De store kjedene overtar mer og mer, og du får også kjøpt blomster i butikken. Men det vi kan tilby, er store, fine planter som kundene får plukke selv rett fra bordene i drivhuset. Det er det vel bare vi og Sandberg på Skatval som kan tilby. Det håper vi kundene setter pris på. Ja, vi håper på masse kunder. Folk må støtte opp om oss nå. Vil de ha oss her, må de bruke oss, sier Tollefsen som ønsker nye og gamle kunder hjertelig velkommen på onsdag og i hele sommer.

Det er travelt før åpningen, men Tollefsen har god hjelp. De er totalt fire ansatte, og tillegg er det en del hjelpere som trår til.

– Vi har blant annet hatt veldig god hjelp av en som heter Sing fra Vikans gartneri. Han har sprøytet og sett over plantene. Rigmor Laanke har også vært til god faglig hjelp, samt Nina og Guri som har lang erfaring med produksjon av sommerblomster. Jeg er utdannet gartner selv, men det er tross alt lenge siden, så det er godt å få litt veiledning, sier hun.

Responsen avgjør

Det er et stort ønske å beholde gartneriet og arbeidsplassene på Lånke.

– Hva er planen framover?

–Vi skal i alle fall ha åpent i sommer, til ut i juli - så får vi se. Det kommer an på hvordan det går og hvor lenge vi har blomster. Vi er i tenkeboksen. En løsning kan være å pusse opp og lage til et mindre butikklokale, som egner seg om vinteren også, slik at vi kan ha utsalg til jul igjen, sier Berit Tollefsen.