- Vi har fått beskjed om å bare beklage så mye på vegne av hele etaten. Beskjeden fra Vegdirektoratet er at folk bare skal se bort fra det utsendte varselet. I stedet må de sjekke førerkortet utløpsdatoen selv, sier Kari Hilmo ved Stjørdal trafikkstasjon.

Det skal være en teknisk feil, som har ført til at det er sendt ut feilaktige innkallinger til folk over hele landet, forteller Hilmo.

- Mange har fått varsel om utløp både tilbake i tid og fremover i tid, med datoer som ikke stemmer med faktiske utløpsdatoer. Vi har fått beskjed om at inntil man har funnet ut hva som har feilet, er videre utsendelser stoppet, sier Hilmo.

Etterspurt tjeneste

Det har lenge vært et ønske at Statens vegvesen skal gi beskjed når det er på tide å fornye førerkortet.

- Det er dette man har gjort et forsøk på nå. De første SMS'ene og epostene til førerkortinnehavere med varsel gikk ut i dag, men så har noe gått galt.

Viktig å sjekke

Å følge med på utløpsdatoen på førerkortet er uansett et ansvar alle har, og det er viktig, presiserer Hilmo. For førere av tyngre kjøretøy, minibuss buss og vogntog er det ekstra kjedelig om man ikke oppdager at kortet er utløpt. Går det mer enn et år, må man kjøre opp igjen for å få fornyet kjøretillatelsen.

- Dette kan det komme en endring på. Det ligger et forslag på det ute til høring, men fortsatt er det sånn, sier Hilmo.

I mellomtida fylles venterommet ved Stjørdal trafikkstasjon med folk denne torsdagen.

Kø til skranken

- Ja, det strømmer på med folk som vil fornye eller har spørsmål. Vi ser at det kan bli litt frustrasjon. Ikke bare her, men ved trafikkstasjoner over hele landet. Vi beklager virkelig på det sterkeste, sier Kari Hilmo.