Butikksjefen Frode Helsø på Extra på Evja i Stjørdal kunne onsdag for tredje gang motta prisen som «Årets Butikk 2017» av 386 Extra-butikker i Norge.

– Klart dette er artig. Det er tredje gang vi stikker av med denne prisen, fikk den i 2014, 2015 og 2017. Dette er framfor alt en heder til de 32 ansatte i butikken, de gjør en fenomenal jobb. Samtidig er det også heder til våre kunder, for uten tvil betyr også en slik heder «skjerpings» i alle ledd hos oss i butikken. Vi vil gjøre kundene enda mer tilfredse i butikken, sier Helsø.

Takker kundene

Prisutdelingen skjedde på Gardermoen onsdag kveld.

Coop har delt opp sine 386 Extra-butikker i landet i konkurransen om å bli årets butikk, i to grupper. De over 60 millioner i årsomsetning, og de under. I klassen over 60 millioner hvor helsø og hans mannskap hører hjemme, er det 250 butikker.

– Best av 250, da vanker det premie?

– Kundene har vi først å takke. Jeg har med hedersbuketten hjem, og den skal stå i butikken. Symbolet på en takk til kundene.

– Ansatte, får de premie?

– Vi fikk 20.000 kroner, og de skal sjølsagt brukes på de ansatte. Hvordan, det kan jeg ikke si noe om i dag.

– Sjefen fikk pris?

– Tja, jeg fikk en opplevelsestur, Norge på langs. Jeg mener det var noe brevandring i opplegget, og jeg får ta med meg en person. Hvem det blir kan jeg ikke si til avisa ennå, sier en tydelig fornøyd Helsø.

Vil passere 175 millioner

Onsdag kveld var alle butikksjefene i Extra samlet på Gardermoen for å feire innsatsen og fremgangen i kjeden.

– Det er helt fantastisk å se hvor bra det går med Extra-konseptet og butikkene våre, og da er det ekstra gøy med en kveld som denne. Extra Stjørdal kan vise til imponerende resultater i 2017, og de ansatte skal ha all ære for den jobben de har lagt ned for å skape en så flott butikk for våre kunder og medeiere, sier Christian Hoel, kjededirektør i Extra i en pressemelding.

Butikken i Stjørdal satte ny omsetningsrekord i 2017 med 167 millioner kroner, og er landets største Extra-butikk. Butikken har 35 ansatte, og eies av Coop Midt-Norge SA.

– Vi skal fortsette å jobbe knallhardt, og vårt neste mål er å passere 175 millioner kroner i omsetning i 2018, sier Helsø.