– Ute på Malvik er de mye flinkere enn oss til akkurat dette. Det er det ingen tvil om, sier modalingen Øystein Sneisen ydmykt.

Han snakker om den årlige vårdugnaden på Malvik kirkegård med primus motor Per Jørgen Lorvik i spissen. Arrangementet samler hvert år et trettitalls frivillige og har blitt en innarbeidet tradisjon.

I Hommelvik kan de ikke akkurat skryte av det samme.

– Vi forsøkte å gjennomføre en tilsvarende dugnad for noen år siden. Da kom det ingen, forteller tidligere kirketjener Oskar Malvik.

Pensjonist

Nå er Malvik pensjonist og den daglige jobben på kirkegården utføres av John Vidar Skansen. Malvikingen overtok stillingen som ny kirketjener for et halvt år siden og gjør sammen med menighetsrådsleder Sneisen et nytt forsøk på å samle frivillige hommelvikinger.

– Det er mulig det ikke kommer noen i år heller, men da har vi i alle fall prøvd, sier Sneisen.

Sosialt

Etter en tøff vinter er det behov for å fylle på jord i søkkene rundt omkring på kirkegården. Det er i hovedsak denne oppgaven de frivillige skal dele på under den planlagte dugnaden torsdag 3. mai.

– Vi har av erfaring valgt å ikke gape over altfor mange oppgaver. Folk skal ikke jobbe seg i hjel. En dugnad skal være sosial og tanken er å avslutte med kaffe og noe å bite i, forteller Øystein Sneisen.

Plass til alle

Skansen og Sneisen har plass til et ubegrenset antall dugnadsdeltakere og ser for seg ei økt på et par timer mellom 18 og 20.

– Folk som har anledning kan ta med seg ei rive, en spade og ei trillebår, oppfordrer menighetsrådsleder Øystein Sneisen.