Det som var gamle og nedslitte lokaler er i ferd med å bli nye og moderne lokaler.

– Vi startet i september med renoveringen av huset, forteller Sigvartsen mens håndverkere arbeider for fullt for å bli ferdig til åpningsdagen.

– Vi har brukt veldig mye penger for å få huset i stand. Det har gått med over 10 millioner kroner 7. mai blir det åpningsdag og da skal det meste være på plass, sier han.

Mekanisk verksted

Sigvartsen forteller at kundene vil finne et komplett bilverksted når de åpner.

– Vi åpner et mekanisk verksted med EU-kontroll, reparasjoner, service, dekk og felg. I tillegg har vi avansert bilpleie hvor vi gir fem års garanti på polering. Automester er et kjedeverksted på lik linje med Mekonomen og Bilextra. Vi er det første i Stjørdal, men kjeden har verksted i Trondheim og Levanger.

7. mai står Arve Ulvik og Kurt Sigvartsen klar til å ta imot kunder på Hell. Foto: Richard Bakken

– Hvilke kunder henvender dere til?

– Forretningsideen er at de som skal ut og reise må ha et sted å parkere bilen. Det får de gjort gratis hos oss hvis de skal ha gjort noe med bilen. Men også det lokale markedet i Stjørdal er viktig for oss.

– Hvor mange ansatte?

– Vi starter med meg, min svigersønn og to mekanikere.

– Er det marked for et nytt bilverksted?

– Signalene vi har fått er gode. Det er ser ut til at vi skal få nok å gjøre.

– Men det er en del bilverksted i Stjørdal?

– Ja, men de fleste er merkeverksted og det er ikke så mange frittstående. Når vi åpner så blir det fire frittstående verksted i Stjørdal.

Historie i veggene

Sigvartsen har arbeidet som bilmekaniker i mange og forteller at han ble arbeidsledig etter at jobben han hadde på Frosta ble lagt ned.

– Da måtte jeg finne på noe selv. Jeg tar over dette bygget som ble brukt av Toyota Hell Bil fra slutten av 60-tallet. Vi var to som i utgangspunktet skulle starte firmaet, men min beste venn gikk dessverre bort i vinter. Men med glødende interessert svigersønn har det blitt mye enklere å komme dit vi er nå, sier Kurt Sigvartsen, som har bodd på Skatval siden 1994.