Denne kvelden tar kvinner fra fem sanitetsforeninger i Stjørdal kampen opp mot skjønnhetstyranniet. Da inviterer sanitetskvinnene i Stjørdal til møte med selveste Helsesista fra Snapchat, Tale Maria Krohn Engvik og lege og blogger Kari Mogstad.

Tema er kroppspress blant dagens barn og unge som begge foredragsholderne er veldig opptatt av.

Musikkinnslag blir det også med Veronika Spåjøtvold som var deltaker i Melodi Grand Prix junior i fjor.

– Arrangementet er spesielt rettet mot ungdom, sier Kristin Johansen.

LES OGSÅ: Helsesista skal snakke om kroppspress

Hun er en av ildsjelene blant sanitetsdamene som var samlet til pakking av goodiebags torsdag kveld. Alle som kommer på arrangementet får hver sin lille pose med forfriskninger og andre godsaker.

Bak arrangementet står fem sanitetsforeninger i Stjørdal. Foreningene er Stjørdal Bygden Sanitetsforening, Stjørdal sanitetslag, Flora Sanitetsforening, Skatval Sanitetslag og Stjørdal Nye Sanitetslag.

Ildsjelene i de fem foreningene avviser kategorisk at sanitetsbevegelsen bare har interesse for godt voksne kvinner. Sanitetsforeningene i Stjørdal driver også et utstrakt arbeid blant unge kvinner og jenter.

– Forholdene for barn og ungdom har alltid vært en hjertesak for sanitetsbevegelsen, sier Kristin Johansen. Sanitetskvinnene har drevet og driver fortsatt med helseopplysning rettet mot barn og unge.

Hun nevner tiltak i fleng: Sisterhood, ressursvenn, lesevenn. kløverturer, dig inn som setter fokus på hybelboere og mat.

Ogonsdag 2, mai har sanitetsforeningene leid storsalen i kulturhuset Kimen. Da er temaet kroppspress blant unge.