Prosjektleder Willy Stork forteller at 11 tomter ble solgt før årsskiftet.

– I år har vi solgt to tomter, og vi har en del aktuelle kjøpere på tomter, sier Stork, som i dag har 25 ledige tomter i feltet som ligger nedenfor Sveberg barnehage.

Startet i høst

I høst startet kommunen salget av eneboligtomter i etappe tre i Svebermarka. Etter at påmeldingsfristen gikk ut for å melde seg på tomtene, ble ti tomter solgt. Etter det har kommunen solgt tre tomter.

– Det har gått litt tregt, men ei og anna tomta blir solgt. Men jeg tror at det bare er et tidsspørsmål før vi har solgt tomtene, sier Stork.

Han forteller at forrige gang kommune la ut tomter på Sveberg gikk de to år før alle ble solgt.

– Men der gikk det unna flere tomter da vi startet opp salget, sier Stork.

– Hva tror du er årsaken til at dere ikke har solgt flere tomter?

– Det er litt vanskelig å si, men det virker som at markedet er litt avventende.

– Kan det være at prisen er satt for høyt?

– Det vet jeg ikke, men ut fra det vi har solgt, så ser det ikke ut for at det er prisen som har vært avgjørende. De tomtene vi har solgt er en blanding av dyre og billige tomter, sier prosjektleder Willy Stork som tror at i tida fram til sommeren kommer de til å selge en del tomter.

38 tomter

Feltet som er lagt ut til salgs ligger nedenfor Sveberg barnehage har 38 eneboligtomter. Tomtene er priset fra 1,5 til 2,8 millioner kroner. I tillegg er det tre større tomter med plass til to boenheter, som er prissatt mellom 2,7 og 3,1 millioner kroner.