Bladet fikk tidligere denne uka tips om at husstander i Bonaunvegen i Mostadmark ikke har fått hentet søpla si til avtalt dato i april. Innherred Renovasjon opplyser at teleløsning og dårlig vei er årsaken.

Sjåføren meldte inn til oss at veien ikke var kjørbar for renovasjonsbil. Dette betyr ikke at vi vil slutte å tømme der permanent, men at det på dette tidspunktet ikke var mulig å komme frem, sier kommunikasjonsrådgiver Øyfrid S. Knudsen.

Hun forteller at det til enhver tid er sjåføren som må vurdere om en vei er kjørbar og kan tåle renovasjonsbil på over 20 tonn.

– I vårløsningen er det mange veier som ikke tåler dette og som skaper problemer for våre biler og farlige situasjoner. Senest i dag har vi hatt en bil som kjørte seg fast i gjørmete vei, sier Knudsen.

Kommunikasjonsrådgiveren opplyser at den konkrete saken i Mostadmark er oversendt driftsleder i Innherred Renovasjon.

– Han vil vurdere om det er behov for en befaring på veien. Neste tømming er 27. april og da vil vi forsøke igjen, sier Knudsen.

Hun opplyser at det på flere steder er utfordringer knyttet til dårlige vårveier.

– Dessverre er det flere steder vi ikke klarer å tømme som planlagt om våren på grunn av teleløsning, sier Knudsen og legger til at det vil bli sendt ut SMS til berørte på ruta dersom mange husstander rammes.