- Jeg hadde i utgangspunktet reservert et bord på biblioteket der vi kunne sitte fem-seks stykker. Og så opplever vi dette!Mimmi Sandmæl er overveldet når hun skuer utover forsamlingen med kvinner som har møtt opp i kantina på Meråker videregående skole for å være med på en spesiell form for dugnad.

Strikkedugnad!

Premier

Det handler nemlig om kommende vinters langrenns-NM. Da skal samtlige deltakere få med seg hver sin deltakerpremie hjem.

- Vi spekulerte og tenkte «hva skal vi finne på?». Et fat til hver, kanskje? Men vi regnet med at mange av deltakerne hadde fått mange slike fra før. Vi ønsket oss noe med lokal forankring. Så dukket tanken opp om at vi skulle strikke et par votter til hver enkelt, forteller Mimmi Sandmæl, som har ansvaret for premiene til vinterens NM.

NM-fargene

Det er fargene i NM-logoen som også skal gå igjen i vottene, off-white til kvinnene og blå til mannfolka, og selvsagt med kanter i passende kontrastfarge. Når vottene er ferdig strikket, skal de også toves. Først da blir de skikkelig varme og gode - og da kan man også letter skjule eventuelle skjønnhetsfeil.

- Det er nøytrale farger som passer til det meste

Løpeild

Budstikka om dugnaden har spredt seg som en løpeild over hele Meråker. Mimmi Sandmæl hadde riktignok snakket med en del garvede strikkere på forhånd for å høre hvordan de reagerte på tanken.

- Responsen har vært utelukkende positiv. Ellers har vi brukt Facebook. Her i kveld er vi mellom 50 og 60 kvinner. Det er helt utrolig! fastslår premie-generalen.

Garnet til vottene får de gratis. Bedriften Sandnes Garn syns nemlig tiltaket er så positivt at de har lovt å spandere garnet som går med.

Unge og voksne

Folk i alle aldre hadde møtt fram til torsdagens kick-off, og for å hente ut garn til det antall votter som hver enkelt har tenkt å bidra med.

- Jeg er langrennsløper selv, og jeg syns strikking er en fin hobby å ha når jeg ikke trener, sier Sofia Haglund, elev ved Meråker vgs og en av de yngste som hadde møtt fram.

Personlig preg

Og det er ikke bare meråkerbygger som har lyst itl å gjøre en innsats. Mimmi Sandmæl har fått telefoner fra Flora, fra Stjørdal, fra Fosen, til og med fra Kristiansand, som alle har lest om det på Facebook.

Mimmi Sandmæl er glad for at dugnaden  nå er i gang.

- Alle sier at «Dette er positivt!». Og selv om det ennå er lenge til NM, er det godt å komme i gang før det blir for mye vår og godvær. Jeg tror dette skal bli deltakerpremier til alle med skikkelig personlig preg!