For Kenneth selv er det en lidenskap. Han har drevet med bilpleie siden 1997. Først med eget firma, nå som klargjører hos Møller Bil. Kenneth drar på utstillinger og konkurrerer med sin Audi TT. Nå i mai er bilen tatt ut til en gatebilutstilling i Vikingskipet på Hamar.

Bilen i bakgrunnen har ikke et rusk på panseret og det formelig gnistrer orange og blanke detaljer. Men hvordan kan vi vanlige bileiere få en sånn finish på kjøretøyet til 17. mai?

Gir ekspertråd

– Ikke være redd for å komme innom og få med noen gode råd. Eventuelt la meg ta jobben, sier Kenneth Hansen.

Møller Bil har begynt med bilpleie for den vanlige mann – og kvinne i gata, forteller han.

Kenneth liker å vaske bilen sin selv. Og han hjelper også andre som vil det.

–Jeg har sansen for at folk steller med bilen og tar vare på den, sier Hansen.

– Hvor ofte bør vi vaske bilen ideelt sett?

– Jeg vil si en gang i uka. Det er overkommelig hvis en har et bra utgangspunkt. Hvis den har vært inne hos meg og fått polering holder det i lang tid å bare spyle over og tørke bilen.

Kenneth har tatt med seg egne velprøvde produkter fra tida han drev med bilpleie for seg selv.

– Det er produkter fra et firma i Trondheim som er veldig gode, sier Kennet som også har det som trengs til innvendig rens.

Kenneth Hansen vasker sin egen bil flere ganger i uka. Nå er bilen tatt ut til gatebilutstilling i Vikingeskipet i Hamar. Foto: Erling Skjervold

Lønner seg

Hansen mener det lønner seg å legge litt sjela i å holde bilen ren og pen.

– Dessuten - du må ikke ha en ny og dyr bil for å se bra ut på veien, så lenge bilen er vasket og stelt, sier Hansen.

– Blir det ikke fort dyrt?

– Nei, tvert imot så er det en investering. Den som har holdt på med bil og salg av bil, har gjerne den erfaringen at du får igjen i snitt fem tusen ved salg.

–På samme måte som at en dame trenger hudpleie og en god krem for å se bra ut og ta vare på utseendet, trenger bilen polering, poengterer Kenneth.

Kenneths beste vårtips

– Ta en avfetting på bilen først. Så tar du og vasker etterpå med en god sjampo med voks i. Deretter tørker du den og får på litt dekkglans. Enkle små grep for å få en fin 17. mai bil. Ønsker du å gå litt mer i dybden kan du kjøpe en polering her.

Et godt tips nå om våren, er å lufte bilen etter vasken. Ha opp dører og åpne bagasjerommet. Lukter det ikke godt i kupeen er trikset et kjerringråd. Sett et par kopper med en litt eddik i bilen i et døgn. Steng dørene.

– Hvor ofte vasker du Audien?

– Fire ganger i uka. Det er litt i overkant vil de fleste si, men jeg kjører med den hver dag til og fra arbeid, og da må det til for at den skal se ut sånn.