Hadde narko-tabletter i rumpa

Trondheimsmann ble tatt i tollen på Værnes

Noen av kulene med narkotikatabletter som mannen hadde gjemt i endetarmen.  Foto: Tolletaten

Nyheter

Nå må mannen som er midt i førtiåra gjennomføre 300 dagers samfunnsstraff.

Han ble tatt i tollen på Værnes da han kom med fly fra Spania i november i 2016. I mannens håndbagasje fant tollerne tabletter som inneholdt narkotiske virkestoff. Tollerne mistenkte også at flypassasjeren hadde gjemt narkotika i kroppens hulrom. Han ble derfor tatt med til St. Olavs hospital der CT-scan viste at han hadde gjemt fire pakker med narko-tabletter i endetarmen.

Mannen var også tiltalt for å ha vært i besittelse av både heroin, hasj, narkotabletter og fleinsopp i leiligheten hjemme i Trondheim. Politiet fant narkotikaen under to ransakinger.

Mannen møtte i tingretten forleden. Her erkjente han bare delvis straffskyld. Mannen forklarte at han reiste regelmessig til Spania der han fikk utskrevet tabletter på vanlig vis hos lege. Han hadde legeattest på at han kunne bruke medisinen og kunne ha med seg inntil 24 dagers forbruk på reise i Europa.

Mannen erkjente derfor bare straffskyld for tablettene han hadde gjemt i endetarmen.

Det tok retten hensyn til under straffeutmålingen. Retten kom likevel til at smuglingen representerte så store mengder narkotika at det kvalifiserer til fengsel i rundt ti måneder.

Trondheimsmannen erkjente overfor retten at han har et rusproblem. Det får han nå behandling for. Han har derfor vært rusfri i lang tid. Sakkyndige som vitnet i retten, gikk god for det.

Mannens forsvarer ba om at han måtte slippe fengsel på grunn av rehabiliteringen. Tiltalte er også i ferd med å avlegge mastergrad ved NTNU.

Retten kom til at selv om mannen er straffet for narkotikalovbrudd tidligere, kan det nå reageres med samfunnsstraff. Konklusjonen ble 300 timer som må gjennomføres i løpet av ti måneder. Skjer ikke det, bærer det ti måneder i fengsel.