Kinas idrettsminister besøker Meråker

I morgen kommer Mr. Gou Zhongwen på besøk til toppidrettsgymnaset i Meråker, hvor det er 32 unge kinesiske utøvere som skal bli langrennsløpere.

De 32 kinesiske utøverne som lærer å gå på ski ved Meråker videregående skole får celebert besøk i morgen.  Foto: Øyvind Slundgård

Nyheter

Den kinesiske idrettsminister og president i den Kinesiske Olympiske Komité, Mr. Gou Zhongwen, skal besøke Norge i perioden 11. til 13. mai.

12. og 13. mai skal den kinesiske delegasjonen til Trøndelag. Den 12. mai vil delegasjonen besøke toppidrettsgymnaset på Meråker, hvor det akkurat nå befinner seg 32 unge kinesiske utøvere som skal utvikle seg til å bli langrennsløpere. Delegasjonen vil også besøke skianlegget i Granåsen, Olympiatoppen Midt-Norge og Heimdal Vgs. under besøket i Trøndelag.

Idrettssamarbeid

Besøket skjer med bakgrunn i idrettssamarbeidet mellom Norge og Kina, og MoU-en som ble undertegnet på statlig nivå 7. april i 2017. MoU-en gjelder frem til OL 2022 i Beijing, og fra kinesisk hold er ønsket primært at Norge skal bidra med vinteridrettskompetanse innenfor nordiske grener og skiskyting inn mot deres OL på hjemmebane.

Samhandlingsplan

Planen er at det nå skal undertegnes en handlingsplan for 2018 fredag 11. mai på Gardermoen, en handlingsplan som i større grad konkretiserer samarbeidet innenfor de ulike grenene. I tillegg er det nå også enighet om samarbeid innenfor håndball, bordtennis, antidoping og samarbeid mellom høyskoler i Kina og Norge, samt at det er åpnet for et samarbeid innenfor paraidrett.

Norge og Kina er enige om en felles verdiplattform for samarbeidet, en plattform som blant annet vektlegger viktigheten av antidopingarbeid og hensynet til de norske barneidrettsbestemmelsene. Den norske idrettsmodellen og norske verdier står sterkt og flere er interessert i å lære mer om hvorfor Norge ofte hevder seg i toppen, spesielt i vinteridrettene.