- Vi responderer så godt vi kan på meldingene. Flere ganger har vi rykket ut og bedt russ om å avslutte festen.

Det sier Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor. Politiførstebetjenten opplyser at politiet i Værnesregionen har mottatt flere meldinger på feststøy fra russen de siste ukene.

Spiller høy musikk

Natt til torsdag kjørte en politipatrulje til Esso-stasjonen i sentrum og ba føreren av en russebil dempe musikken. Et lite døgn senere mottok politiet en ny klage fra naboer i det samme området.

- Det skal ha blitt spilt høy musikk fra en russebil. Vi hadde ikke kapasitet på det aktuelle tidspunktet, men kjørte til stedet kort tid etter. Da var det stille, sier Gjølmesli.

Klagested

Han forteller at Esso-området går igjen som et klagested i politiets logg. Det samme gjør parkeringsplassen ved Ole Vig videregående skole. Litt før klokka 02 i natt varslet flere bebeoere i området om høy musikk.

- Da vi kom pakket russen sammen og dro fra stedet, sier Gjølmesli.

Støy på Hellstranda

På det tidspunktet hadde politiet allerede bedt en gruppe russ forlate parkeringsplassen ved Hellstranda. Melding om bråk fra stedet ble varslet av folk i området ved 23-tida torsdag kveld.

- Også denne sammenkomsten ble oppløst da politiet kom, sier Gjølmesli.

Kan bli anmeldt

Han forteller at politiet normalt gir muntlige pålegg ved meldinger om feststøy.

- Folk har krav på å sove om natta. Vi har regler for dette. Dersom påleggene ikke blir etterkommet og støyen gjentar seg, kan det bli både anmeldelse og bøtelegging, sier Gjølmesli.