Deler historier om tropisk fiske

Mandag ettermiddag skal flere lokale fiskere dele sine historier om saltvannsfiske i karibiske strøk.

Saltvannsfiske blir stadig mer populært. Richard Bakken er en av foredragsholderene når Best fiske inviterer til temakveld mandag. Her på Cuba med en tarpoon.  Foto: Privat

Nyheter

Arrangementet foregår mandag ettermiddag fra klokken 1830 på sportsfiskebutikken Best fiske i Stjørdal.

Både malviking Jan Andre Pettersen og Bladets journalist Richard Bakken skal dele sine fiskeerfaringer fra henholdsvis Mexico, India og Cuba.

– På disse stedene kan du være med på noe av det råeste som er innen saltvannsfiske, sier Bakken.

Pettersen var i Mexico i vår og skal dele erfaringene fra sin tur. Og han er ikke den eneste som til stadighet drar enda lengre enn til Stjørdalselva for å få napp. Bakken liker også å dra spennende fiskearter opp med fluestanga .

– Vi kommer til å vise bilder og videosnutter fra turene, sier Bakken som var ei ukes tid i Cayo Largo i Karibien på fisketur i mars.

– Der fisker man på fisker man ser før man kaster. I motsetning til laksefiske i Trøndelag hvor man kanskje vet hvor de er, men ikke ser dem. Det kalles spotting. Dette er gjerne fargerike fisker som ser litt annerledes ut i forhold det vi har i hjemlige trakter. Det heftigste er å få tarpoon på kroken. Den ser ut som ei kjempesild. De hopper og spretter og kan bli veldig store, så det er ekstremt spennende, sier Bakken.

– Fikk du en stor tarpoon?

– Ganske stor. Tarpoon er noe av det heftigste en fluefisker kan oppleve er å få på flue, sier Bakken som gleder seg til å fortelle mer om fisket til publikum på mandag.