Tidenes tog i Gata på nasjonaldagen

– Jeg lover verdens lengste tog noensinne, marsjert i Gata i Stjørdal, 17. mai. Det blir helt fantastisk.

17. mai komiteen. F.v. Anders Sveen, Venke Reiten, Mette Hermstad, Espen Hoff, Kari Løkholm Hognes, Barth Kriens, Eva Bjørk og Kristin Mossing. Ikke tilstede Nina Moi Vigdenes, Håvard Vollan, Ketil Thorvik, Trine Vassbotn Wirum.  Foto: Richard Bakken

Årets komite har vært helt suveren. En kreativ gjeng av bare ja–mennesker.Kari Løkhom Hognes, leder av 17. maikomiteen

Nyheter

Hun stråler om kapp med sola, Kari Løkholm Hognes, årets leder i 17.mai–komiteen. Hun har for lengst gjort klar Nordlandsbunaden sin, bestemors grønne engang. Forminsket noe slik at konfirmanten Kari fikk plass i den, og deretter igjen remontert, og er 17. mai å se i Gata hele dagen.

Har bestilt sol

– Folketoget for dagen er annonsert. Været blir som bestilt, fantastisk sommervær med sol. Vi har med oss de faste innslagene, med flaggheising på rådhusplassen, med bekransning av Ole Vigs bauta, ved Ada Arnstad, og Ertsgaards bauta ved Værnes kirke, hvor det er Sara Ertsgaard Hastadkleiv som står for bekransninga.

Hun snakker fort komitelederen, og langt, og nevner et enda lengre barnetog, og lengre og lengre folketog. Og sier alt denne dagen skal gå på skinner.

– Etter borgertoget skjer alt ved Kimen. Fellesnummer med korpsene, tale til Kongen av elever ved Hegra barneskole. Og det er tale for dagen ved Tor Jakob Reitan, drillshow ved Stjørdal drilltropp og russetaler, sier komiteformannen på innpust.

– Det er satt ut klappstoler ved Kimen, og det er en forutsetning at de som bruker dem klapper gjennom hele arrangementet.

Mange kommer

Hun forteller også stolt at arrangøren av VM–runden rallycross har med seg VM–bilen sin i toget, og i røde uniformer går arrangøren, hovedkomiteen av årets landsskytterstevnet i Lånke.

– Brannkorpset er med i toget, gule uniformer. Dette blir en unik, flott dag. Alle må ut, ingen må sitte hjemme. Det er bare å komme, alle er vi deltakere, alle skal vi feire 17. mai. Til lykke med dagen, sier Kari L. Hognes, og hun får et papirlommetørkle, tørker svetten fra panna, og det bare i forberedelsene.

– Sa du forberedelsene, spør hun og så kommer det...

– Årets komite har vært helt suveren. En kreativ gjeng av bare ja–mennesker. Etter dagen kan de roe ned med flagget til topps, sier komiteleder Hognes.