Hurra for været 17. mai!

Meteorologene melder om sol på nasjonaldagen.

Meteorologen melder overskyet, men ikke regn på nasjonaldagen i år. Her fra 17. mai i Hommelvik i fjor.   Foto: Arkiv

Nyheter

- Det har vært veldig usikre prognoser fram mot 17. mai. Men nå ser det ut til at det blir perfekt bunadsvær. Det blir et dropp i temperaturene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorlogisk institutt, Lars Andreas Selberg.

Blir sol

Etter maksimumstemperaturer på 23-24 grader tirsdag, synker temperaturen om ettermiddagen onsdag til i overkant av to grader. I hele landsdelen blir det mellom 10 og 15 grader kaldere.

De siste gledelige oppdateringene fra meteorologene er at skydekket forsvinner i løpet av kvelden onsdag og natt til 17. mai. Dermed våkner vi til et praktfullt  hurravær på torsdag.

Da Bladet snakket med meterolog Selberg mandag lå det an til en tørr, men kjølig feiring av nasjonaldagen. Nå ser det ut til at det blir strålende sol fra formiddagen, selv om temperaturene såvidt klatrer over 10 grader. 

Når to ulike luftsystemer møtes blir det et dropp i temperaturene vi har hatt de siste dagene, og det blir en markant forskjell i forhold til været vi har akkurat nå.  

Sommer på tirsdag

- Tirsdag blir det sommertemperaturer i Trøndelag. Det blir vamt og fint med en temperatur på over 20 grader, sier Selberg.

Får vi 30 grader noen steder? Vi følger nøye med på temperaturmålingene, tvitrer Meteorologene om været mandag.

Et nytt værkart ble publisert mandag formiddag med varsel om 25–30 grader i Oslo mandag og tirsdag. Langs hele kysten rundt Sørlandet, Vestlandet og Trøndelag meldes det 27–28 grader.

Tropevarme – temperaturer over 30 grader – er også varslet mange andre steder i Skandinavia og i Baltikum.

Finvær pinsehelga

Og det ser lovende ut videre i pinsen også.

- Det ser ut til at det bygger seg opp et høytrykk sørvest for oss, så det temperaturene vil trolig stige igjen mot pinsen. Det ser veldig lovende ut med mye sol og varme etter 17. mai, sier Selberg.

Fredag er det fortsatt meldt kjølig vær i regionen vår med temperaturer rundt 12 grader, men varmen ser deretter ut til å ta seg opp.

Lørdag er det meldt opp mot 17 grader og delvis sol, mens søndag ser ut til å få det fineste været ifølge værprognosene med hele 22 grader og strålende sol. TEmperaturen holder seg mandag, men da ser det ut til å bli overskyet.