Nå vil rådmannen søke om åpent for alle butikkene

Alle vil ha søndagsåpent under landsskytterstevnet.

Stjørdal kommune vil søke om søndagsåpent for butikker og kjøpesentere under landsskytterstevnet i august. 

Nyheter

Flere butikker og kjøpesentre i Stjørdal ønsker å holde søndagsåpent. Det er bakgrunnen for at stjørdalsrådmann Anne Kathrine Slungård nå ber politikerne om å få fullmakt til å sende en generell søknad for alle butikkene i Stjørdal.

I saksframlegget som legges på bordet til politikerne i formannskapet onsdag ettermiddag, skriver rådmannen at det har tilbakemeldinger om at det er ønskelig at det blir muligheten til å holde søndagsåpent 5. august.

– Dette ønsket er hovedsakelig kommet fra butikker og kjøpesenter i Stjørdalsområdet, skriver rådmannen.

Tilbakemeldingene til kommunen er at noen butikker allerede har søkt, mens andre kommer til å sende inn en søknad om å få holde åpent søndag 5. august. Fylkesmannen har ikke svart på noen av disse søknadene ennå.

For å forenkle prosessen med å få tillatelse til søndagsåpent, foreslår rådmannen at Stjørdal kommune kan søke på vegne av alle butikkene i Stjørdal. Loven gir nemlig fylkesmannen mulighet til å gi dispensasjon fra åpningsbestemmelsene når det foreligger særlige grunner.

Stjørdalsrådmannen mener at landsskytterstevnet er en slik særlig grunn. Landsskytterstevne vil vare i nesten to uker fra 3. til 10. august. Rådmannen skriver at stevnet blir en større begivenhet som vil prege hele stjørdalsområdet.


Markerer hundre år med jakt, fiske, smie og verksted

Jan Sakshaug Sport AS feirer i disse dager at det er hundre år siden firmaet startet opp.

 

Rådmannen peker på at arrangørene venter at antall besøkende kommer opp i over 20.000 mennesker. Det kan bety at Stjørdals befolkning blir doblet i begynnelsen av august.

Alle disse vil ha behov for å handle i Stjørdal. Rådmannen regner med at det derfor blir behov for at butikkene holder åpent også søndag 5. august. Nå er det bare en eneste dagligvarebutikk, nemlig Rem ved Evja, som har søndagsåpent i Stjørdal.

– Ellers er det kun bensinstasjoner som har åpent på søndager. Disse vil ikke ha muligheten til å betjene et slikt antall besøkende, skriver rådmannen.


Margit - midt i blinken for LS 2018

Blir kontorleder for Landsskytterstevnet (LS).