Slik blir 17. mai i Malvik

I Hommelvik flyttes feiringa, mens folketogets rute i Ytre Malvik er endret.

  Foto: Trond Nøstberg

Nyheter

Som følge av byggearbeidene ved Hommelvik ungdomsskole er feiringa av nasjonaldagen flyttet fra skoleområdet til Bruket kulturhus.

– Toget ender i år ved Bruket. Årsaken er rivinga av den gamle skolen og da var Bruket det beste alternativet, sier leder i 17. mai-komiteen i Hommelvik, Kristian Hovstad.

Full pakke

Ifølge lederen legges det opp til ei tradisjonsrik feiring med aktiviteter, leker og underholdning i og utenfor kulturhuset.

– Det blir som vanlig full pakke og ingen brems på festen. Feiringa blir mer kompakt enn før. Det er den største forskjellen. Området ved ungdomsskolen er større, men jeg håper på ei intim og god feiring, sier Hovstad.

Rektor taler

Folketoget marsjerer inn bak Bruket litt før klokka 12 på nasjonaldagen. Hovstad forteller at programmet innledes med en tale fra ungdomsskolerektor Kristel Buan Linset umiddelbart etter ankomst. Deretter blir det underholdning fra scenen i kulturhuset. Koret Vika Voices og solistene Maria Vinje og Rie Aurora Aagaard er hyret inn for anledningen.

Åpen slutt

Utpå ettermiddagen skal Malvik seniorkor synge for beboerne på helsetunet. Hovstad sier 17. mai-komiteen har en åpen ende på feiringa i Bruket og at sluttidspunktet avhenger av vær og publikumsoppslutning. Klokka 17 holdes det festkonsert med kulturskoleelever og ulike musikere i Hommelvik kirke.

Mostadmark

I Mostadmark er det som vanlig lagt opp til feiring og aktiviteter i samfunnshuset fra klokka 12. Muruvikingen Odd Bjørkli skal holde tale i forbindelse med bekransningen av Arnt Sæthers bauta og det vil i tradisjonen tro gå tog fra Sneishaugen klokka 14. På Sveberg vil feiringa foregå ved Sveberg skole etter toget i Hommelvik.

Dropper Betania

På Vikhammer har de endret ruta for folketoget. Leder i 17. mai-komiteen, Knut Radmann, opplyser at toget ikke lenger går innom Betania på grunn av redusert aktivitet ved helsevirksomheten.

– Toget går fra Malvik kirke til Viksletta klokka tolv. Vi har alltid gått innom Betania Malvik. På grunn av at det er liten aktivitet der, så går vi forbi og rett bort til Viksletta. Dermed vil vi startet aktiviteten på Ytre Malvik samfunnshus en halvtime tidligere enn årene før, sier Radmann.

Aktiviteter

På Viksletta vil det bli et fyldig pakke med aktiviteter.

– Der blir det som alltid ballkast, salg av sukkerspinn, luftgeværskyting, lykkehjul, minitog og tryllekunstner. Det blir servering av kaffe og kaker både på Ytre Malvik samfunnshus og i Malvikhallen.

Kulturskolen

I samfunnshuset er det laget et eget festprogram.

– Her blir det innslag fra kulturskolen, Malvik musikkorps, og Malvik Blandakor. Vi har vært så heldig å få ordfører Ingrid Aune til å holde festtalen. Ungdomsappellen vil bli holdt av Ingar Fjell-Olsen og Kristine Fillingsnes fra 8. trinnet på Vikhammer ungdomsskole, sier Radmann.

Se hele programmet her!