Stjørdalspolitikerne reduserer bluesgarantien

Fremskrittspartiet snudde i formannskapet onsdag ettermiddag.
Nyheter

Bluesgarantien fra Stjørdal kommune reduseres til 300.000 kroner.

Blues in Hell har søkt Stjørdal kommune om å få garanti for en kassakreditt på 400.000 kroner som festivalen ønsker å ta opp i Sparebank1. Årsaken til kassakreditten er at festivalen må betale leverandørene før inntektene kommer inn fra festivalen. Det ligger også en forsinkelse i utbetalingen av støtte fra kulturrådet og fylket til bluesfestivalen.


Gjør klar scene for - Ung Blues in Hell

– Det begynner å bli mye grått hår, sier bluesgeneral Kjell Inge Brovoll. Det er bakgrunnen for at bluesgeneralen er i ferd med å meisle ut en ny strategi for framtida.

 

Rådmannen hadde innstilt på at Stjørdal kommune trapper ned sine garantier overfor bluesfestivalen. Rådmannen an befalte derfor politikerne å stille med 200.000 kroner i garanti.

Flertallet i komité kultur, næring og miljø gikk imidlertid for 400.000 kroner. Forslaget som fikk flertall, ble fremmet av Fremskrittspartiets Bjørn Ole Håve.

Da garantispørsmålet ble lagt på bordet til formannskapet onsdag, snudde Fremskrittspartiet. Nelly Lian foreslo garanti på 250.000 kroner.

Arbeiderpartiets Joar Håve fremmet da Frp’s opprinnelige forslag om 400.000 kroner i garanti. Venstres Ragna Straume fremmet et kompromissforslag om 300.000 kroner.

Dette forslaget ble til slutt vedtatt. Den innstillingen legges nå på bordet til kommunestyret i Stjørdal i neste uke. Her blir bluesgarantien endelig avgjort.