Når en leser Bladet 19. mai kan en både av leder og leserinnlegg fra Nye Veiers utbyggingssjef forledes til å tro at arealplanen, og derunder blant annet innspillet om en travbane på Leistad, vedtas i kommunestyret førstkommende mandag.

Det er ikke riktig, planen kommer nå på første gangs behandling i kommunestyret, og det skal vedtas at planen skal sendes ut på offentlig ettersyn (høring). Vi i Arbeiderpartiet vil gi alle mulighet til å komme med innspill før vi fatter de endelige vedtak. Slik vil vi sikre en åpen og god demokratisk prosess.

Planverkene legger føringer for utviklingen i kommunen i årene som kommer, og for Arbeiderpartiet er det derfor viktig at vi har et bredt kunnskapsgrunnlag når vi skal vedta hvilke innspill til planen som skal tas inn. Rådmannens folk har i cirka ett år jobbet med plan og innspill og nå foreligger altså den faglige vurderingen.

Loven bestemmer at arealplanen skal sendes på høring, offentligheten skal gis muligheten til både å støtte og motsi innspill som rådmannen har anbefalt tatt inn. Arbeiderpartiet tar høringsprosessen på alvor og vil lytte til de høringsuttalelsene som kommer før vi avgjør hvilke innspill vi ønsker at skal vedtas med. Mange av de som er mest aktiv for eller mot enkelte innspill har allerede bedt om og fått gjennomført møter med oss, men nå er muligheten for alle til å uttale seg.

Bladets leder er inne på noe veldig vesentlig i så måte, det er ett innspill som har tatt all oppmerksomhet i debatten så langt. Det er flere titalls små og store andre innspill som media ikke har rettet oppmerksomheten mot. Arbeiderpartiet vil sørge for at innspill der vi er i tvil om vi støtter rådmannens innstilling, foreslås tatt inn i denne omgang. Da vil vi sikre at disse også blir ettersett etter loven og at vi kan fatte et endelig vedtak på godt grunnlag til høsten.

Men at det skal være behov for en timeout er vi da uenig med Bladet i. Nok en gang, Arbeiderpartiet vil sikre en åpen og grundig prosess, som gjør at vi kan fatte veloverveide beslutninger basert på den kunnskap vi har i dag, samt de innspill som kommer til i høringa. På mandag fattes det ikke et endelig vedtak i all hast, men et vedtak i prosessen mot en god plan i høst.

Arealplanen for Malvik legges ut til offentlig ettersyn av kommunestyret 28. mai. Arbeiderpartiet oppfordrer alle til å sette seg inn i planen, og komme med innspill til den videre utviklingen av kommunen!

For Malvik Arbeiderparti:

Ingrid Aune, ordfører

Matz Ulstad, formannskapsmedlem

Bernt-Ole Ravlum, gruppeleder og leder utvalg for Areal- og Samfunnsplanlegging

Anne Synnøve Mostervik, partileder

Trond Hoseth, leder utvalg for Oppvekst og Kultur

Liv Aksnes, leder utvalg for Helse og Velferd