Helga 9. og 10. juni er det klart for årets Trøndelag Kaffefestival hos Renate Aune og Kristian Helgesen ved Langøra Kaffebrenneri på Hjelseng gård i Stjørdal.

Tidenes aller første kaffefestival i fjor ble en dundrende suksess med mange besøkende. Nå vil kaffeentusiastene i Langøra Kaffebrenneri gjenta oppskriften.

Håper på bra besøk

– Vi har et bredt og interessant program for alle kaffeinteresserte. Vi får besøk av både kaffeimportører og andre brennerier fra hele landet som har med seg sin beste kaffe. Her er det mulighet til å lære masse, og smake på kaffe i verdensklasse. Vi håper så mange som mulig tar turen hit til Hjelseng den helgen, sier Kristian Helgesen i Langøra Kaffebrenneri.

Trøndelag Kaffefestival går over to dager. Lørdagens program blir mest for kaffebransjen og for de spesielt kaffeinteresserte. Da går kaffesmaking, espressokonkurranse og det uoffisielle NM i Irish Coffee og kaffedrinker av stabelen.

Konkurransen arrangeres av SCA Norge (Speciality Coffee Association). De kommer til Stjørdal med egne smaksdommere denne helga.

Søndag blir det åpen kaffedag på Hjelseng Gård. Inngang er gratis for alle.

Da blir det matmarked på et nyoppusset gårdstun med lokale aktører, matservering av Hjelseng Gård og boder med kaffe fra flere norske kaffebrennerier.

På søndag går også årets VM i kokekaffe av stabelen, en konkurranse der alle kan delta.

Ledige plasser

I fjor ble vinneren Einun Skorem fra Inderøy, som i år kommer tilbake for å forsvare tittelen.

– Her har vi fortsatt noen ledige plasser. Ønsker noen å være med, er det bare å ta kontakt, sier Kristian Helgesen ved Langøra Kaffebrenneri.

Deltakerne må stille med egen kaffekjele og servise i tynt porselen. Alle får utdelt den samme kaffen, en kaffe fra Kenya som er spesialbrent for anledningen. På 10 minutter skal deltakerne brygge kaffe etter alle kunstens regler, før den presenteres til smaksdommerne som sitter rundt et bord med heklet duk.

– Det blir et skikkelig kaffeslabberas, smiler Helgesen.