– Jeg er litt forundret over at det ikke har meldt seg noen søkere. Jeg ser dette som en særdeles interessant stilling med et hav av muligheter for rette person, sier sektorsjef Torhild Aarbergsbotten ved sektor kommunal utvikling i Meråker.

Hun tar ikke mangelen på søkere som et signal om at stillingen ikke er attraktiv for aktuelle kandidater.

Rammer næringsarbeidet?

– Hva betyr det for kommunens næringsarbeid at det ennå vil ta tid før en næringskonsulent er på plass?

– Jeg opplever at kommunen uansett ivaretar næringsarbeidet på en god måte. Blant annet er Lene-Mari Prøven leid inn for å ta seg av arbeidet med reiseliv. Hennes engasjement blir utvidet til ut 2018 for å håndtere denne delen av næringsarbeidet, sier sektorsjefen.

Ordfører Kari Anita Furunes frykter ikke at mangelen på søkere vil gå ut over kommunens næringsarbeid.

– Næringsarbeidet stopper ikke opp selv om vi ikke har en næringskonsulent på plass. Vi har ny sektorsjef i sektor kommunal utvikling, og vi har en samfunnsutvikler på plass. Dermed har vi godt kvalifiserte folk som arbeider med næring. Vi er i stand til å levere tjenestene også nå, sier ordføreren.

Hun sier også at utlysing av stillinger handler om riktig timing, og at tidspunktet nå ikke er det aller beste for stillingsutlysninger av denne typen.

Ny stilling

Stillingen som næringskonsulent er ny. Den ble opprettet samtidig med at kommunestyret vedtok å legge næringsarbeidet inn under kommunens eget apparat, og ikke lenger kjøpe denne typen tjenester fra Meråker Utvikling AS. Organisasjonsmessig er stillingen lagt til sektor kommunal utvikling.

Sektorsjef Torhild Aarbergsbotten sier at stillingen vil bli lyst ut på nytt, men at dette kanskje ikke skjer før etter ferien.