Årets ordførertur arrangeres tirsdag 29. mai, med utgangspunkt fra utfartsparkeringen ved Sekkhølet, bak det nye næringsområdet på Sveberg. Turen vil gå inn til Lauvtjønna og Vollsvatnet med retur via Hallguttu.

– Vi går også innom Navnetreet der mange i Malvik gjerne legger noen av turene sine. På turen vil det bli orientert om den lokal historien og hvordan det er lagt til rette for friluftsliv og rekreasjon, sier daglig leder i Trondheimsregionens friluftsråd, Knut Erling Flataker, som har vært med på alle ordførerturene i de seks medlemskommunene siden den første turen i 2007.

Markerte Friluftsloven

Starten på de årlige turene der ordførerne inviterer innbyggerne med på tur var markeringen av at Friluftsloven var 50 år i 2007.

– Da hadde vi et ønske om å utfordre ordførerne om at de skulle ta med innbyggerne i kommunen på tur i egne nærområder. Det har vært populære turer med mange deltagere, og det har aldri vært vanskelig å få ordførerne med på dette, sier Flataker.

Livskvalitet og folkehelse

– Tanken bak turene er å fremme livskvalitet, styrke folkehelsa og inspirere folk til å komme seg ut på turer i naturen. Underveis sørger vi for å informere om den lokale historien til området vi går gjennom. Når alle ordførerne i de seks medlemskommunene i 12 på rad, i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger, har stilt opp er det fordi de ønsker å bidra til det viktige folkehelsearbeidet. Samtidig får de muligheten til å vise fram flotte turområder i egen kommune, sier Flataker, som håper mange malvikinger blir med på årets tur.

Det er ingen forhåndspåmelding og bare å møte opp førstkommende tirsdag, opplyser Flataker.