Onsdag kveld hadde Cirkus Agora sin siste av to forestillinger på Stjørdal, og på sedvanligvis var sirkuset ute å hengte opp plakater på alle mulige synlige steder i kommunen.

Men da de skulle ta ned skiltene i sentrum etter forestilling, var 16 av de store plakatene borte. De var tatt ned av folk fra Stjørdal kommune, da det ikke er lov til å sette opp skilt hvor man vil.

Det skjønner sirkus-direktør Jan Ketil Smørdal ingenting av.

- Her har noen rett og slett tatt ned skiltene vi har satt opp uten å ta kontakt med oss på forhånd. Vi kan ikke leve i et slikt samfunn at noen bare fjerner skiltene vi bruker til å gjøre folk oppmerksom på at vi har forestilling. Vil de ikke at sirkusene i Norge skal ha livets rett, sier Smørdal.

Det argumentet får han lite gehør for hos Stjørdal kommune.

- Reglene rundt skilting er veldig strenge. Så disse plakatene som sirkusene bruker, er ikke tillatt. De tar oppmerksomheten til sjåførene, og i sentrum av Stjørdal er det både stor trafikk, mange myke trafikanter og mange kryss. Så det var grunnen til at vi tok ned plakatene. De hadde til og med tatt i bruk flaggstanga på torget som reklameplakat, sier fagleder for vei i Stjørdal kommune, Ketil Fiskvik.

Han forteller til slutt at etter avtale med sirkuset, så blir plakatene hentet på Stjørdal i løpet av dagen.