Malvik SV trenger å bruke tiden fram til kommunestyremøtet før de konkluderer i alle innspillene til arealplanen.

SV er helt tydelige på at de ikke vil stemme for travbane på Leistad. Men partiet trenger tiden fram til kommunestyremøtet 28. mai før de konkluderer i alle innspillene om boliger, næring og massedeponi i arealplanen.

Veldig stor sak

– Dette er en veldig stor sak der flere av våre medlemmer ønsker å sette seg bedre i før vi konkluderer. Vi er opptatt av at alle innspillene til planen får en grundig behandling. Det er det som bestemmes i arealplanen vi skal leve etter i mange år framover, sier SVs gruppeleder og medlem av formannskapet, Rakel S. Trondal.

– Når det gjelder travbanen ønsker vi ikke at den skal plasseres på matjorda på Leistad, det samme sier Sp og MDG. Vi er innforstått med at Ap trenger mer tid fram til det skal tas endelig beslutning. Når de sier at de er usikre må vi andre i det rødgrønne samarbeidet bare forholde oss til det, sier Trondal.

Skeptisk til Midtsand

Flertallet i Utvalg for areal og samfunnsplanlegging vedtok å legge inn både den planlagte Malvikbakk Økolandsby i Revdalen og planen om eldreboliger på Midtsand gård i arealplanen. Dette var innspill rådmannen ikke anbefalte i sin vurdering av innspillene til planen.

– Selv er jeg ikke så kjempepositiv til at forslaget om eldreboliger på Midtsand gård, som rådmannen sa nei til, ble tatt inn i arealplanen av flertallet i utvalget. Det samme gjelder arealet ved E6 på Stav som rådmannen anbefaler kan skilles ut fra Midtsand gård og omreguleres til næringsformål. Det er noe vi må se nærmere på før vi bestemmer oss for hvordan vi skal forholde oss til det, sier Trondal.

Ikke uproblematisk

– Det er ikke uproblematisk for SV å gå inn for å legge ny matjord på myrområder, det er også noe vi må få se nærmere på. Ellers er det ingen av innspillene som rådmannen har avvist som vi ønsker å ta inn i planen. Det vi må vurdere nærmere er om vi skal stemme for å ta noe ut, eller om vi skal la disse innspillene være med i høringsrunden for å få uttalelsene fra fylkesmannen før vi tar en endelig avgjørelse, sier Trondal.