Spørsmålet om Blues in Hell skal få kommunal garanti for hele kassakreditten på 400.000 kroner, har blitt en varm politisk potet i Stjørdal.

Hva som blir resultatet når kommunestyret skal stemme over søknaden torsdag kveld, er åpent.

Kassakreditt

Blues in Hell må ta opp en kassakreditt på 400.000 kroner i bank for å kunne avvikle festivalen i august. Årsaken er at leverandørene til festivalen krever umiddelbart oppgjør. Festivalen får imidlertid ikke inn billettinntekter og støtte fra fylke og kulturråd før senere. Derfor må festivalen ha en midlertidig kreditt i banken.

LES OGSÅ: Stjørdalspolitikerne reduserer blues-garantien

Stjørdalspolitikerne vedtok i fjor at garantiansvaret for bluesfestivalen skal reduseres. Garantiansvaret ble derfor redusert til 300.000 kroner i fjor. Det er bakgrunnen for at stjørdalsrådmannen nå ønsker å redusere kommunens garantiansvar til 200.000 kroner.

– Det har vært bred politisk enighet i Stjørdal om å trappe ned garantiansvaret. Samtidig har vi økt den direkte økonomiske støtten til bluesfestivalen, sier Rune Larsen (H).

Han representerer de borgerlige partiene som sitter med flertallet i kommunestyret og er talsmann for samarbeidspartiene i blues-saken.

Bluesfestivalen får mer

Larsen avviser at politikerne ønsker å trappe ned sitt engasjement overfor bluesfestivalen.

– Tvert imot. Vi trapper ned garantien, men øker samtidig den direkte pengestøtten til Blues in Hell, sier Rune Larsen.

Saken fortsetter under bildet.

Blues in Hell ønsker at kommunen skal garantere for kassakreditt på 400.000 kroner. Det kan se ut til at politikerne innvilger en garanti på 250.000 i kommunestyre.

I år får Blues in Hell til sammen 450.000 kroner i direkte økonomisk støtte fra Stjørdal kommune. 300.000 kroner er støtten kommunen betaler for å ha bluesfestivalen som hovedsamarbeidspartner og kulturelt fyrår. Samtidig ga stjørdalspolitikerne i år 150.000 kroner i ekstra støtte i forbindelse med Blues Challenge som ble arrangert på Hell i mars.

– Vi politikere synes Blues in Hell fortjener mye støtte. Og det får festivalorganisasjonen. Men politikerne har hele tida vært tydelige på at vi ønsker å trappe ned garantiansvaret, sier Larsen.

Han slår fast at målsettingen er at Blues i Hell skal greie å opparbeide så robust økonomi at festivalen skal greie å stå på egne bein.

Totalansvar

Larsen finner det naturlig at flertallet i komité kultur næring og miljø gikk inn for å imøtekomme søknaden fra bluesfestivalen om full garanti på 400.000 kroner.

LES OGSÅ: Gjør klar scene for Ung Blues in Hell

– I kommunestyret er vi nødt til å ta et totalansvar både overfor kulturlivet og kommunen sine forpliktelser. Derfor kommer vi denne gangen til å lande på kompromisset som ble lansert i formannskapet som betyr at vi stiller med 250.000 kroner i garanti for kassakreditten, sier Larsen.

Han regner med at forslaget får flertall i kommunestyret torsdag kveld.