Når elevene ved Hommelvik ungdomsskole kommer tilbake fra sommerferien, venter et rikholdig tilbud i skolegården.

Denne uka rives de siste veggene av den gamle ungdomsskolen og skal gi plass til et amfi i skolegården på nordsiden av den nye skolen. Og er elevene fornøyde med den nye skolen, har de all grunn til å se fram til at arbeidet utenfor blir ferdig. Her blir det flere områder som er tilrettelagt for aktiviteter.

– Uteareal er veldig viktig for skolen. Like viktig som innearealet. Elevene har masse energi som må få utløp imellom timene innendørs, sier Elena Peregudova, prosjektleder i Malvik kommune.

Hun forteller at arbeidet med uteområdene har pågått hele tiden, og vil fortsette til slutten av august.

– Det er planen at området rundt selve skolen skal være ferdig til skolestart 13. august, sier Peregudova og legger til at det i samme slengen skal bygges fortau i Nessvegen og mot Johan Nygaardsvolds gate. Dette arbeidet kan drøye litt før det er ferdig, sier Peregudova.

Saken fortsetter under bildet.

På sørsiden av skolen anlegges et nærmiljøanlegg med apparater som velges ut av elevene ved skolen. Foto: Tegn_3 arkitekter (illustrasjon

Nærmiljøanlegg

– På sørsiden av skolen skal det anlegges et nærmiljøanlegg. Her vurderes det om vi skal sette opp ei hinderløype. Det besluttes i samråd med elevene som skal få si sin mening om hva de ønsker på området. Dette er et område som vil bli brukt av alle i Litjmarka og Hommelvik. Tanken er at alle kan komme hit og bruke apparatene som blir montert. Det kommer til å anlegges en sti gjennom skoleområdet på denne siden av skolen, forteller prosjektlederen.

Skolen er delaktiv i å velge ut hva slags apparater som skal kjøpes inn.

– Fredag skal leverandøren av apparatene komme og holde en presentasjon av sine apparater og da skal elevene stemme fram hvilke apparater de ønsker.

Over 10 millioner

– Hvor mye penger brukes på områdene utendørs?

– I prosjektet ligger det inne 10 millioner kroner. I tillegg har vi fått et prisoverslag på 1,3 millioner for lekeapparater.

I dag er det anlagt soner med benker og bordtennisbord i det indre gårdsrom mot sør.

– Her skal det bli gårdsplass med beplantning. Tanken er at utearealet blir delt opp i flere soner, hvor forskjellige elevgrupper kan oppholde seg. Det er også såpass oversiktlig at lærere kan ha kontroll på aktiviteten på områdene, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Prosjektleder Elena Peregudova forventer at arbeidet utenfor skolen skal være ferdig til skolestart 13. august. Foto: Richard Bakken

Amfi mot skolegården

På nordsiden kommer det et stort amfi med en rullestolrampe.

– Rampa for rullestoler har blitt ganske lang, men det på grunn av at det er en høydeforskjell på fire meter mellom den gamle skoleplassen og den nye skolen. På den gamle skolegården vil det bli laget et multisportanlegg for ballspill som basket og badminton. Amfiet er såpass stort at det blir flott når skolen skal samles ute til ulike sammenkomster, sier Peregudova.

Hun forteller videre at i det sørøstlige hjørnet kommer det en volleyballbane.

– Fra denne volleybanen og mot den gamle skolegården anlegges det et kulelandskap, sier prosjektleder Elena Peregudova.