Det ble vedtatt med 37 mot 4 stemmer i kommunestyret torsdag kveld.

Søker for alle

Vedtaket betyr at stjørdalsrådmann Anne Kathrine Slungård nå får fullmakt til å søke fylkesmannen om en generell tillatelse til søndagsåpent 5. august. Så kan de butikkene som ønsker det, henge seg på.

Skeptikerne finnes først og fremst i Kristelig Folkeparti, Under diskusjonen i kommunestyret ga Annette Jensen beskjed om at hun kom til å stemme imot søndagsåpent. Det gjorde også Erling Weydahl (Ap) og Espen Myhr Grandalsmo (Rødt).

- Jeg er redd for at et vedtak om søndagsåpent under landsskytterstevnet vil skape presedens for andre arrangement i Stjørdal, sier Weydahl.

Det er også Rødt’s Espen Myhr Grandalsmo. Han er slett ikke sikker på om det blir så frivillig for ansatte i butikker i Stjørdal dersom det gis en generell mulighet til å holde åpne butikker søndagen under Landsskytterstevnet.

Arrangementsby

Sp’s Hjørdis Tyholth peker på hvor viktig det er å utvikle Stjørdal som arrangementsby.

­- Da må vi legge forholdene til rette slik at de besøkende kommer til å trives, sier Tyholth.

Hun mener søndagsåpne butikker vil være et flott tilbud som vil utvikle arrangementsbyen.

Unntak

Det synes også Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen.

Han peker på at søndagsåpent under landsskytterstevnet er et unntak fra den generelle regelen om at butikker normalt skal være stengt på søndager.

Kaspersen peker også på at det er veldig viktig at politikerne i Stjørdal har styringen. Kommunestyret vedtok at det er formannskapet som skal vurdere framtidige søknader om søndagsåpent under arrangement.

Særlig grunn

Rådmann Anne Kathrine Slungård vil nå sende den generelle søknaden til fylkesmannen i Trøndelag. Loven gir fylkesmannen mulighet til å gi dispensasjon fra åpningsbestemmelsene når det foreligger særlige grunner.

Stjørdalspolitikerne mener landsskytterstevnet er en slik særlig grunn. Landsskytterstevnet vil vare i nesten to uker fra 3. til 10. august. Stevnet blir en større begivenhet som vil prege hele stjørdalsområdet.

Arrangørene venter at antall besøkende kommer opp i over 20.000 mennesker. Det kan bety at Stjørdals befolkning blir doblet i begynnelsen av august.

Alle disse vil ha behov for å handle i Stjørdal. Stjørdalspolitikerne regner med at det derfor blir behov for at butikkene holder åpent søndag 5. august. Nå er det bare en eneste dagligvarebutikk, nemlig Rema ved Evja, som har søndagsåpent i Stjørdal.