Adm. dir. Torbjørn Skei i Coop Midt-Norge er klar og tydelig: Det helt uaktuelt å flytte bensinstasjonen midt i Meråker sentrum til en annen tomt.

– Det er rett og slett ikke økonomisk forsvarlig. Dette har heller aldri vært noe tema i kontaktene mellom Coop Midt-Norge og Meråker kommune, fastslår Torbjørn Skei.

Flytte stasjonen?

John Magnar Høiseth (Bygdelista) ga i kommunestyrets møte i april uttrykk for at han mente Best-stasjonen midt i Meråker sentrum burde flyttes fra tomten der den ligger i dag. Han ville ha kommunen til å undersøke om dette kunne la seg gjøre.

På denne bakgrunnen tok administrasjonen kontakt med Coop Midt-Norge. Konstituert rådmann Inge Falstad refererte svaret i et ekstraordinært kommunestyremøte tidligere i mai. Enkelte har tolket svaret dit hen at Coop stiller seg positiv til på flytte bensinstasjonen.

Det er sektorsjef Torhild Aarbergsbotten som har hatt kontakten med Coop Midt-Norge og adm. dir. Torbjørn Skei i sakens anledning.

– I de kontaktene vi har hatt, har det aldri vært snakk om å flytte bensinstasjonen. Spørsmålet vi har diskutert, har vært å se på mulighetene for å bedre trafikkforholdene rundt bensinstasjonen, sier sektorsjefen.

Hun understreker at kommunen og Coop har en god dialog, og at Coop Midt-Norge er positiv til å være med på en diskusjon om trafikale løsninger i forbindelse med Best-stasjonen i Meråker sentrum.

Sentrumsutvikling

Dette er et spørsmål som også Meråker-politikerne er opptatt av. I det ekstraordinære møtet i kommunestyret, der politikerne blant annet behandlet planprogrammet for kommuneplanens samfunnsdel, var det full oppslutning om et forslag fra Kjell Lundemo (V) om at kommunen skal ta kontakt med aktuelle grunneiere og andre interessenter med tanke på å få til et samarbeid om en framtidsrettet utvikling av Meråker sentrum.

Her vil kommunestyret legge spesielt vekt på trivsel, funksjonalitet og trafikksikkerhet.