– Vi i Arbeiderpartiet har ingen planer om å legge ned våre mange arbeiderlag for å slå sammen våre lag under en og samme paraplyen, Stjørdal Arbeiderparti, som det eneste laget.

Det er partilederen i Stjørdal Arbeiderparti, Erling Weydahl, som sier dette. Senterpartiet la for en tid tilbake ned sine partilag i kommunedelene i Stjørdal, Hegra, Skatval, Lånke og Stjørdal , og nå står Senterpartiet igjen med ett lag, Stjørdal Senterparti.

Skaper politikk

– Vi i Arbeiderpartiet ser ingen grunn til å legge ned de mange arbeiderlag vi har rundt omkring i kommunen. Jeg mener strukturen vi har i dag engasjerer flere inn i politikken, og vitaliserer politikken, og det mener jeg totalt sett gir bedre resultater.

Det er til gangs for hele kommunens innbyggere, sier partilederen Weidahl.

Åtte lag

Det Senterpartiet nå gjør i Stjørdal har partilederen i Ap liten forståelse av.

– Andre har gjort dette før dem, og erfaringene slik jeg kjenner dem, er et mindre politisk engasjement. Det er det absolutt motsatte vi ser et totalt behov for. Strukturen vi i Stjørdal Arbeiderparti har mener vi er det riktige, sier Weidahl.

– Arbeiderpartiet har et eget Arbeiderkvinnelag, og vi skriver 2018, har ikke kvinnefrigjøringa kommet lengre i Stjørdal Arbeiderparti?

– Dette har ingen ting med kvinnefrigjøring å gjøre. Her er det tradisjonsbæring, og vi husker det sto arbeiderkvinner i front for å sikre kvinnene i landet stemmerett på linje med oss menn. Vi har godt med kvinner i alle lagene i Stjørdal Arbeiderparti, og i tillegg Arbeiderkvinnelaget, sier Weidal.Partilederen er helt trygg på at partiets struktur i Stjørdal tjener partiet.

– Det tjener også kommunen og dens innbyggere. Vi ønsker at flest mulig engasjerer seg i politikken. Her har vi flere lag å tilby, og et tilbud tett innpå der du bor. Så samles vi under paraplyen Stjørdal Arbeiderparti, og resultatat resultatet av modellen vi har viser seg i det faktum at vi er kommunepartiet i nye trøndelag med nest største oppslutning etter Arbeiderpartiet i Trondheim, sier partileder Erling Weidahl.

I tillegg til AUF er det Stjørdal Arbeiderkvinnelag, rik og sterk, eiderlagene Stjørdal, Skatval, Lånke, Hegra, Hegramo og Forradal.