Ordfører Kari Anita Furunes kan ikke love at kommunestyret tilsetter ny rådmann før sommerferien.

– Jeg kan ikke si om kommunestyret vil tilsette ny rådmann i møtet sitt i juni. Nå er vi opptatt av prosessen med å finne den beste kandidaten. Så må vi også se på når vedkommende kan tiltre, sier ordfører Kari Anita Furunes.

Hun er glad for at det har meldt seg fire søkere til stillingen som rådmann i Meråker. Det syns ordføreren er bra for en stilling som denne.

Omfattende prosess

Furunes sier at kandidatene skal gjennom en omfattende prosess med flere intervjurunder og ulike tester. Denne prosessen starter i nær framtid.

– Blir alle fire søkerne innkalt til intervju?

– Det vil jeg ikke si noe om. Vi skal håndtere prosessen på en klok måte. Blant annet har to av søkerne fått godkjent at deres navn ikke blir offentliggjort, og det må vi ta hensyn til, sier ordføreren.

Det er selskapet Headvisor som håndterer jobben med å rekruttere ny rådmann. Fra kommunens side er det formannskapet som har fått fullmakt til å gjennomføre rekrutteringsprosessen.

– I teorien kan derfor hele formannskapet være med på intervjurundene. Men vi må se hvordan vi gjør det i praksis, sier Kari Anita Furunes.

Hun sier også at det ennå ikke er diskutert å innkalle kommunestyret til et ekstraordinært møte i juli for å tilsette rådmann om man ikke kommer i mål med prosessen før junimøtet.

Utpå høsten?

– Uansett tilsetting i juni eller august – vil det være mulig å ha en rådmann på plass før et godt stykke utpå senhøsten?

– Den enkelte søkerens situasjon i dag vil være helt avgjørende. Vi har nylig tilsatt ny sektorsjef, og hun kunne tiltre ganske raskt. De som har søkt, er klar over situasjonen, og jeg tror at det kan være mulig å få det til uten at vi kommer langt utpå høsten, sier ordfører Kari Anita Furunes.

De to søkerne som er kjent, er Torhild Aarbergsbotten, som nylig har tiltrådt som sektorsjef i Meråker kommune. Hun er blant annet utdannet veterinær, og hun har bred politisk bakgrunn på flere nivå, blant annet fra Stortinget.

Den andre som er kjent, Even Fossum Svendsen, har blant annet har halvannet år bak seg som fylkesutdanningssjef i Nord-Trøndelag. I tillegg har han vært assisterende fylkesutdanningssjef. Han har også solid utdanningen innenfor ledelse og offentlig administrasjon.

I tillegg inneholder søkerlisten altså to navn som ikke blir offentliggjort. Inge Falstad er som kjent konstituert rådmann fram til 1. august.