Monsbergas Venner håper både små og store tar turen til friluftsområdet onsdag 30. mai.

Da inviteres det nemlig til en storslått åpningsfest av den nye gapahuken. Leder i Monsbergas Venner, Ole Myrbekk, er over seg av begeistring for arbeidet som flere har lagt ned den siste drøye måneden.

Konkurranser og leker

– Det er fantastisk at gapahuken står ferdig allerede nå, og vi må markere det med et ordentlig arrangement i Monsberga, sier Myrbekk.

Sammen med sekretær Jon Eivind Schefte håper han så mange som mulig tar turen til friluftsområdet onsdag kveld i neste uke. Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes eller varaordfører Ole Hermod Sandvik kommer for å klippe snora.

– Det blir salg av pølser, saft og kaffe til en rimelig penge. Vi har Vipps som fungerer utmerket, men det er også mulig å bruke kontanter. Vi skal arrangere leker og små konkurranser for ungene, og kanskje blir det noe spennende for de voksne også. Her det bare å møte opp, understreker Myrbekk.

Gapahuken i Monsberga brant ned til grunnen natt til 14. april. Martin Hallager Aaknes satte umiddelbart i gang en Vipps-aksjon på Facebook sammen med Trond Svarva, som han driver blant annet Eventgruppen AS sammen med. Både privatpersoner og bedrifter meldte seg på.

– Det var et utrolig fint initiativ, og vi må si tusen takk til alle sammen. Innsamlingsaksjonen dekker materialkostnadene til den nye gapahuken og vel så det. Dette viser at folk setter pris på turområdet her. Monsberga er godt brukt i dag, og nå skal vi utvikle området videre i tett samarbeid med Stjørdal kommune, sier Ole Myrbekk.

Lionsklubben

I april i fjor ga Lions Club Stjørdal gapahuken til Monsbergas Venner i gave. Det er den samme gjengen som på rekordtid har fått opp den nye gapahuken.

– Med Olav Bakken i spissen har det gått fort. Lionsklubben består av utrolig dyktige folk. De er ivrige når de setter i gang, understreker Ole Myrbekk.