Den nye avtalen strekker seg tre år fram i tid, og det passer banskjef Rolf Einar Pedersen bra.

– For oss og resten av næringslivet i Stjørdal, Frosta og Meråker er det meget viktig at vi har et oppegående organ som taler næringslivets sak. En samlende organ som kan jobbe med saker på et høyere nivå enn de har tid og anledning til i det daglig, sier Pedersen.

Danske Bank er en av fem samarbeidspartnere for næringsforumet. De fire andre er Artnzen de Besche, Gjensidige Stjørdal Brannkasse, DNB og Scandic Hell.

Jobbe mot ungdommen

En annen ting som er viktig for Pedersen og banken er at næringsforumet har fokus på å jobbe opp mot utdanningsinstitusjonene og gründere som vil etablere seg i nedslagsfeltet.

– For oss og resten av næringslivet er det viktig at vi får gode arenaer til å komme i kontakt med framtidas arbeidstakere. Her spiller Jon Uthus og næringsforumet en viktig rolle. Vi setter også pris på initiativet med SNF Ung, som setter fokus på entreprenørskap og gründerskap, sier Pedersen.

– Men hva får banken tilbake? Dere gir vel ikke ut penger bare for å være snill?

– For oss som bank er bra at vi har et rikt og velfungerende næringsliv med stor aktivitet. Og så får vi jo tilgang til medlemsmassen når vi inviterer til ulike arrangement og møter. Det er viktig for oss.

Helt nødvendig bidrag

Daglig leder i Stjørdal Næringsforum, Jon Uthus, sier at samarbeidsavtalene de har med Danske Bank og de andre er helt avgjørende for drifta av næringsforumet.

– Vi har støtte fra Stjørdal, Meråker og Frosta kommuner. Men bidragene fra våre samarbeidspartnere gjør at vi kan jobbe aktivt og slagkraftig for næringslivets beste. I tillegg kommer innbetalingene fra medlemmene. Dette til sammen gjør at vi kan være så aktiv som vi er, sier Uthus.

Stjørdal Næringsforum har i dag i overkant av 300 medlemmer, og medlemstallet er stigende.