Laksestart i solskinn

Lita elv, men mange fiskere på plass

Så er storlaksen reist på stake ved Midtkil camping. Hornmusikken i Sona har spilt flere friske marsjer. Så har både elveeierne og fiskerforeninga ønsket fiskerne lykke til med sesongen som startet ved midnatt.
Nyheter

Det var to ting som var helt spesielle ved årets åpning av fiskestarten på Midtkil camping i år. Det var godværet og så var det at laksevert nummer en i Stjørdalselva, Ola Lerfald var fraværende. Ola Lerfald måtte en tur innom sykehuset torsdag ettermiddag, og sendte velkomstmeldinger til fiskerne fra sykesenga.

Gunnar Daniel Fordal ønsket fiskerne velkommen på vegne av elveeierne og ønsket lykke til med årets laksefiske.

Fordal delte også ut premie til den som tok fjorårets største laks.  Den tilfalt møringen Vidar Mittet som fisket på Ersgard og landet en laks på 19 kg. Mittet var ikke til stede, men verten på Ersgard, Stein Sakshaug, tok imot premien på hans vegne.

Leder i fiskeutvalget, Morten Velde orienterte om nye regler for fisket og ønsket fiskerne lykke til.

Som vanlig ble det servert middag med kaffe og kaker til alle som møtte opp på campingen. Grillforbudet holdt på å stoppe hele middagen, men da grillen ble skiftet ut med takker og laksen ble stekt på de, ble det et måltid som var Fiskerforeninga og Midtkil Camping verdig.

Så ble det pratet vær, vannstand, vanntemperatur, fluer og ikke minst de nye bestemmelsene for laksefiske.

De fleste greidde dårlig å skjule sitringen som herjet i kroppen bare noen timer før de kan begynne å kaste etter laksen.